Kent Haberleri

Deprem bölgesinde biten ilk konutlar yarın teslim ediliyor! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konutların teslimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte merakla beklenen o açıklama...   AK Parti İstanbul milletvekili adayı Murat Kurum, Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde bayram namazını kıldıktan sonra, vatandaşlarla bayramlaştı ve gazetecilere açıklamalarda bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konutların teslimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Murat Kurum, Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde bayram namazını kıldıktan sonra, vatandaşlarla bayramlaştı ve gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Bakan Kurum, aziz milletin ve İslam aleminin bayramını tebrik ederek, Allah'ın insanları, nice bayramlara hep birlikte sevdikleriyle eriştirmesi temennisinde bulundu. 

Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamasında deprem bölgesindeki konutların teslimi ile ilgili de konuştu.

Deprem bölgesinde biten ilk konutlar yarın teslim ediliyor! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklamasında bu bayrama buruk girildiğini dile getirerek "Çünkü 11 ilde yaşadığımız deprem sebebiyle bayramı evinde geçiremeyecek, yakınlarıyla bayramlaşamayacak kardeşlerimiz var. Ben tüm depremzede ailelerimizin, annelerimizin, babalarımızın ellerinden öpüyorum. Bayramını tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu ve tüm Türkiye'nin bayramını tebrik ettiğini söyledi. 

Açıklamasında "Depremin ilk anından itibaren birliği, beraberliği, kardeşliği 85 milyon vatandaşımızla birlikte tüm Türkiye'de, tüm dünyaya gösterdik" ifadelerine yer veren Bakan Kurum, devletin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, depremin ilk anından itibaren bölgede olduğuna dikkat çekti. 

Bugün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gaziosmanpaşa'da İstanbul'un ve Türkiye Yüzyılı'nın dönüşümü ile ilgili çok önemli müjdelerini açıklayacağına vurgu yapan Bakan Kurum, devletin desteklerinin açıklanacağının altını çizdi. 

Bu müjdelerle Türkiye'yi, İstanbul'u depreme dirençli hale getireceklerine ve binaların yenileneceğine değinen Bakan Kurum, hızlı günler yaşadıklarını da vurguladı. 

Murat Kurum, 4-5 gün önce İstanbul Finans Merkezi'ni kente kazandırdıklarına, sonrasında Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin anahtarlarını teslim ettiklerini, Pendik Dumlupınar Mahallesi'ndeki dönüşümün temellerini attıklarına ve dün de Okmeydanı'nda yeni konutların anahtarlarını hak sahiplerine verdiklerine, otopark ve millet bahçesinin temellerini attıklarına dikkat çekti. 

Deprem bölgesinde biten ilk konutlar yarın teslim ediliyor

Bugün İstanbul'da dönüşüme ilişkin hem rezerv konutların temellerini atacaklarına hemen de tamamlanan konutların anahtarlarının tesliminin gerçekleştirileceğine vurgu yapan Bakan Kurum, "Yarın vatandaşlarımıza, depremzede kardeşlerimize söz verdiğimiz gibi biten ilk konutlarımızı teslim edeceğiz" diye konuştu. 

Mutluluklarına hep birlikte şahit olacaklarına, evlerine misafir olacaklarına dikkat çeken Kurum, "Bir nebze de olsa o acıları unutturabilmek adına, depremzede ailelerimizle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta bitirdiğimiz ilk köy konutlarımızın anahtarlarını depremin üzerinden yaklaşık 80 gün sonra vatandaşlarımıza teslim ediyoruz" açıklamasında bulundu. 

Konuya ilişkin açıklamasının devamında, 15'inci gün sözleşmelerin yapıldığını, inşaatlara başlandığını aktaran Kurum, önceliğin deprem bölgesi olduğunu belirtti ve ardından İstanbul'a odaklanacaklarını söyledi. 

Bakan Kurum peş peşe açıkladı! Hak kaybı olmadan kentsel dönüşüm yapılacak! İstanbul'un o ilçesine son dakika müjdesi! 

Mert Başaran açık açık rakam verdi! Dolar 22 gün sonra tam olarak bu kadar olacak! Hemen bakın!

Çiftçiler hemen bu rakamlara bakın! Buğday, arpa, mısırda Nisan şoku! Peş peşe açıklandı! 

Asgari ücretli çalışanlar hemen bakın! Asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? Asgari ücret zammı kaç TL olacak?