Ekonomi

Deprem bölgesinde istihdam hareketi başladı!

Deprem bölgeleri olan Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te, toplam 2 bin 430 hektarlık alanda 11 yeni yerin sanayi sahası ilan edildi. İşte detaylar!Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş’ta, toplamda 2 bin 430 hektarlık alanda 11 yeni yerin sanayi alanı ilan edildiği açıklandı

Deprem bölgelerini ilgilendiren bir açıklama geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş’ta, toplamda 2 bin 430 hektarlık alanda 11 yeni yerin sanayi alanı ilan edildiği açıklandı.

İşte haberin ayrıntıları…

BUGÜNE KADAR 18 ALAN SANAYİ SAHASI İLAN EDİLDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen Kabine Toplantısından hemen sonra yaptığı duyuruda, deprem bölgesinde yeni sanayi alanları ilan edileceğini tek tek açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan da yapılan duyuruda, belirlenen sanayi alanları duyuruldu. Bu bilgilere göre; Hatay'ın Belen ve İskenderun ilçelerinde 2, Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Dulkadiroğlu ilçelerinde ise 2, Gaziantep'in Nizip ilçesinde 3 ve Oğuzeli ilçesinde 2, Araban ilçesindeki 2 alan olmak üzere toplamda 2 bin 430 hektar büyüklüğünde 11 yeni alan, sanayi sahası ilan edildi. Daha önceden duyurulan 7 sanayi yeri ile beraber bugüne kadar toplam ise 18 yerin de sanayi sahası olacağı ilan edilmiş oldu.

 

182 İŞ YERİNİN YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ YAPILDI!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kapsamında, deprem bölgesinde, Malatya 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde yani OSB 167 iş yeri, 1160 geçici konut ve iş yeri olacak, Malatya 2'nci OSB'de 510 geçici konut ve iş yeri, Kahramanmaraş Merkez Sanayi Sitesi'nde de ilk bölümde 182 iş yerinin yerinde dönüşümü gerçekleştirilmiştir. Kahramanmaraş Altın, Gümüş ve Kıymetli Maden İmalatçıları İhtisas Sanayi Sitesi'nde 325 iş sahası ve Kahramanmaraş Pazarcık Narlı Sanayi Sitesi'nde 51 iş alanının güçlendirilmesi de yapıldı. Antakya Merkez Sanayi Sitesi'nde ilk bölümde de 95 iş yerinin yerinde dönüşümü, Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'nde ise 76 mevcut iş yerine ek ara kat yapıldı. Osmaniye Bahçe Sanayi Sitesi'nde 78 iş yerinin yerinde de dönüşümü yapıldı.

Önceki promosyon kampanyalarını unutacaksınız! Tek seferde 10.900 TL verilecek!

Akbank Tatil harcamalarınızda da yanınızda! Siz harcarken kazanacaksınız! İşte detaylar!

VakıfBank ihtiyaç kredisi veriyor mu? VakıfBank kaç para ihtiyaç kredisi veriyor?