Kent Haberleri

Deprem bölgesinde kalıcı konutlar nereye yapılacak? Bakan Karaismailoğlu tek tek açıkladı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, deprem bölgesi Adıyaman'da son durum hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Karaismailoğlu ayrıca kalıcı konutların nereye yapılacağını da açıkladı...Bakan Adil Karaismailoğlu, bugün toplam 300 ailenin konteyner kente yerleştirileceğini döyledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, deprem bölgesi Adıyaman'daki son durum hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Adil Karaismailoğlu, bugün toplam 300 ailenin konteyner kente yerleştirileceğini döyledi.

Açıklamasında kalıcı konutların şehrin kuzeyinde yapılacağını söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’da 25 bin konut planlandığını ve hedeflerinin bir yıl içerisinde tamamlanması olduğunu söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Bakan Karaismailoğlu açıklamasında buradaki vatandaşların bir nebze olsun daha fazla nefes alabilmeleri için konteyner kent çalışmalarını başlattıklarını söyleyerek, Altınşehir Mahallesi’nde bulunduklarını ve bugün itibari ile 300 ailemizi buraya yerleştirdiklerini söyledi. Açıklamasında çadırdaki hayatları konteyner ve prefabrik alanlara almaya başladıklarını söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, çadırda yaşamanın ara bir formül olduğunu söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, "Konteyner alan için gerekli her şey var burada. Eşyasıyla, acil ihtiyaç malzemelerine, ısıtmasıyla barınmasıyla, banyosu tuvaletiyle bütün ihtiyaçlarını konteynerde giderebileceğimiz bir alan ürettik." dedi.

Şehrin doğu tarafında da 2 bin 500 konteyner alabilecek alanın alt yapısını bitirmek üzere olduklarını söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, 20 gündür çok büyük işler başarıldığını, konutların planladıkları alanlardaki zemin etütlerinin ve sondajların bittiğini söyledi.

Açıklamasında önümüzdeki hafta inşaatlarına başlayacaklarını söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, çok yoğun bir mücadele olduğunu söyleyerek, "Devlet-millet el ele bütün kurumlarımızla cansiperane bir çalışma var." dedi.

ADIYAMAN'DA 300 KONTEYNER TESLİM EDİLİYOR

1825 konteyner kapasiteli alanda bugün 300’ünü teslim edeceklerini söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, kentin doğu kısmında da prefabrik alanlar ürettiklerini söyledi. Bin 300 bina yıkıldığını ve toplamda 25 bin binadan bahsettiklerini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, şehrin kuzeyinde 25 bin konut planladıklarını söyledi.

Açıklamasında, dört dörtlük düşünülmüş konteyner alan için her şey olduğunu söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu,  acil ihtiyaç maddelerine kadar, ısıtma, barınma ile bütün ihtiyaçları giderebileceğimiz alan ürettiklerini söyledi. 

Adıyaman’da 25 bin konut planlandığını ve hedeflerinin bir sene içerisinde tamamlanması olduğunu söyleyen Adil Karaismailoğlu, "Adıyaman daha iyi hale kavuşacaktır. Gerekli olan tek şey zaman." dedi.

Naci Görür’den bölgedeki başlayan inşaatlar için uyarı! Sakın beton dökmeyin!

Deprem bölgesinde akılalmaz fırsatçılık! Fiyatları resmen 10’a katlandı!

Deprem vurdu, altının kalbi Kahramanmaraş Altınşehir durdu, talep yüzde 30 arttı!