Kent Haberleri

Deprem bölgesinde kritik karar değişikliği! BDDK resmen duyurdu! Süre 3 ay uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, alacakları zaman aşımına uğrayan hak sahipleri veya mirasçılar için kritik karar değişikliğinde bulundu. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, alacakları zaman aşımına uğrayan hak sahipleri veya mirasçıları yakından ilgilendiren kararda kritik değişklik yaptı.

BDKK RESMEN AÇIKLADI!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra, alacakları olan vatandaşarın zaman aşımına uğrayab hak sahipleri için son başvuru tarihini 3 ay erteledi.

BDDK'nin Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan  son dakika kararına göre, 2022 yılı itibarıyla zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacağı bulunan hak sahipleri veya mirasçılar için 15 Haziran 2023 olan son başvuru tarihini 15 Eylül 2023 olarak uzatıldı. 

Hak sahibi veya mirasçıları tarafından aranmayan 2022 yılına ilişkin tutarların faiz ve kar payları ile beraber 30 Eylül 2023'e kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) veya Fon Kurulu tarafından belirlenecek bankalar nezdindeki hesaplarına devredilebilmesine de karar verildi.

 

ZAMAN AŞIMI SÜRESİ NEDİR?

Zaman aşımı süresi, hukuk kuralları içinde bir kişiye tanınmış olan hakların ve haklardan kaynaklanan yükümlülüklerin belirlenen süreleri aşması haline denmekte.

Zaman aşımı ile hali hazırdaki hüküm sona ermekte. Bu nedenle zaman aşımı süresi, hukuktaki hak düşürücü sürelerden biri olarak tanımlanmakta.

Mevduat-kredi dengesi bozuldu! Bankalar TL mevduata yüklenirken, kredi musluklarını kapattı!

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yeni rekor: KKM hesapları 1 trilyon 672 milyar 833 milyon TL oldu!

Altın fiyatları düşüyor! Gram altın ne kadar oldu? Hemen bu rakamlara bakın! 28 Nisan 2023 altın fiyatları