Kent Haberleri

Deprem bölgesinde yapılandırma borçlarının taksit ödeme süresi o tarihi uzatıldı!

Deprem bölgesinde mücbir sebep halinin sürdüğü il ve ilçelerde yapılandırmadan kaynaklanan taksit ödeme süreleri uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, depremden etkilenen bölgelerde mücbir sebep halinin devam ettiği il ve ilçelerde yapılandırmadan kaynaklanan taksit ödeme süreleri uzatıldı.

Peki, mücbir sebep halinin devam ettiği il ve ilçeler hangileri oldu? Taksit ödeme süreleri hangi tarihe kadar uzatıldı?İşte detaylar...

Sözcü'de yer alan detaylara göre, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, depremden etkilenen bölgelerde mücbir sebep halinin devam ettiği il ve ilçelerde yapılandırmadan kaynaklanan taksit ödeme süreleri uzatıldı.

Deprem bölgesinde mücbir sebep halinin devam ettiği Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya, Adıyaman ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yapılandırmadan kaynaklanan taksit ödeme süreleri uzatıldı.

Resmi Gazete’nin bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, sayılan bölgelerde yapılandırma kapsamında kamu dairelerine borçlu olanların ödemeleri gereken taksitlerin süresi; mücbir sebep durumunun 31 Kasım’a kadar devam etmesi sebebiyle, ilk taksitin bu tarihten sonraki ayda, sonraki taksitlerin ödeme süreleri de bu ayı takip eden ikişer aylık dönemler halinde uzatılmasına karar verildiği bildirildi.

Öte yandan karar kapsamında, 7256 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca belediyeler ve bunlara bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarca ödenmesi gereken taksitlerin süresi ise mücbir sebep halinin bittiği 31 Kasım’ı izleyen aydan başlayarak aylık taksitler halinde ödenmek üzere uzatılması kararlaştırıldı.

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını belirlenen tarihe kadar ödemesi gerekiyor. Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. İşte, borç yapılandırma ödemeleri hakkında bilgiler...

BORÇ YAPILANDIRMA ÖDEMESİ TAKSİTLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Öte yandan diğer bçlgelerdeki Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan faydalanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını 31 Temmuz tarihine kadar ödemesi gerekiyor.

BORÇ YAPILANDIRMA ÖDEMESİ NASIL, NERDEN YAPILIYOR?

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr"den, İnteraktif Vergi Dairesi ile GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilmesi fırsatı bulunuyor.

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların kredi kartı, banka ya da banka hesabından, anlaşmalı bankaların şubelerinden, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, telefon veya internet bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme yolarından, vergi dairesi veznelerinden veya PTT şubelerinden ödenebiliyor.

FED faizi artırdı dolar düştü! İşte son dakika dolar alış satış fiyatı...

Bakan Göktaş'tan dar gelirlilere son dakika müjdesi: Vatandaşlık maaşı resmen geliyor! Hemen bakın!