Kent Haberleri

Deprem bölgesinde yeni sel riski var mı? Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı!

Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün yaşanan sel felaketinde 15 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Peki deprem bölgesinde yeni sel riski var mı?CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof

Dün yaşanan sel felaketinden sonra Deprem Bölgesi için yeni uyarılar da geldi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e bölgedeki son hava durumu tahminini paylaştı ve çok önemli uyarılar yaptı.

Deprem bölgesinde yeni sel riski var mı? Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı...

2 GÜNE DİKKAT!

Prof. Dr. Şen'in CNN TÜRK ekranlarında yaptığı açıklamalarında yağışın şu an durduğunu ama cumartesi gününden itibaren yine neredeyse aynı şiddette yağış gözüktüğünü söyledi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, açıklamasında yalnızca Şanlıurfa'da değil Adıyaman, Diyarbakır'ın bir kısmı ve Malatya'da da bu civarlarda yeniden kuvvetli yağış gözüktüğünü söyledi. Yaptığı açıklamada Cumartesi ve Pazar günü bu yağışların yeniden olacak gibi göründüğünü söyleyen Prof. Dr. Şen, "İnşallah olmaz diyelim ama tahmin bunlar tabii." dedi. 

Bölgeye bakıldığı zaman son 24 saatte en çok yağışın Malatya'ya düştüğünü söyleyen CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, orada ölü ve kayıp olmadığını ama Urfa'da kayıplar olduğu için daha önemli bir yer haline geldiğini söyledi. 

Açıklamasında bu verileri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden takip ettiklerini söyleyen CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, vatandaşların da Meteoroloji'den takip etmesi gerektiğini söyledi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen yaptığı açıklamada "Sosyal medya üzerinden takip etmesinler lütfen. Cumartesi gününe dikkat diyorum. Cumartesi ve pazar gününe dikkat. Biz yine yarın bunu bildiririz, her dakika değişiyor. Fakat öyle bir tehlike var. Bu bölgede 114 kilogram yağmur yağdı. 90 senede bir görülen bir yağmur bu. Kısa zamanda fazla yağmur yağdı. Yağmur yağar bu yağmur bu anda değil belki 100 yıl önce de yağdı, hep yağacaktır. Afete dönüşmesini biz yapıyoruz. Eğer burada kayıplarımız olmasaydı afete de dönüşmeyecekti. Siz dere yataklarına bina, alt geçit, cadde yaparsanız bu afetler de kaçınılmaz olur. Bu Ayancık'ta da Kastamonu'da da aynı oldu. Yeni kurulacak kentlerde bunlara dikkat edilecek." dedi.

Açıklamasında bunlara artık dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, bunların şakası olmadığını söyleyerek, "Yok iklim değişti böyle oldu yok. İklime bağlamamak lazım kendimize bağlamamız lazım. Dere yataklarına konut yapmayacağız. Yer çok esasında, yamaçlara doğru. Yamaçlarda Toplu Konut İdaresi Başkanlığının evleri vardı, onlara bir şey olmaz." dedi.

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

Petrol piyasasında deprem! Aylar sonra bir ilk yaşandı! İşte son gelişmeler!

Kandilli deprem son dakika! Bugün deprem nerede oldu, kaç şiddetinde oldu? 15 Mart deprem mi oldu?