Deprem bölgesindeki 11 şehirde borç yapılandırma Ekim'de başlıyor!
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması kapsamında başvuru süreci tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedelerin de mağduriyet yaşamaması için farklı bir takvim uygulanıyor. İşte ayrıntılar... Deprem bölgesinde yer alan 11 şehir için de yapılandırma kapsamında farklı bir takvim uygulanıyor
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırması için süre 30 Haziran 2023'e kadar uzatılmıştı. Deprem bölgesinde yer alan 11 şehir için de yapılandırma kapsamında farklı bir takvim uygulanıyor.
Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, deprem bölgesindeki vatandaşların borç yapılandırma başvuruları ile ilgili bir açıklamada bulundu.
Deprem bölgesindeki 11 şehirde borç yapılandırma Ekim'de başlıyor!
TRT Haber'de yer alan habere göre; Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, deprem bölgesindeki yapılandırma ile ilgili açıklamasında "Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız, mükelleflerimiz, şirketlerimiz 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu ile ilgili başvurularını Türkiye'nin diğer bölgelerinden bağımsız olarak ekim ayının sonuna kadar yapmaları, ilk taksit ödemelerini de kasım ayında gerçekleştirmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Yapılandırılan kamu borçlarına ödeme kolaylığı
Vergi ve prim borçları ile adli ve idari para cezaları yapılandırma çerçevesinde bulunuyor.
Abdullah Tolu, yapılandırma yapılması durumunda özellikle kesinleşmiş borçlardaki işleyen faizlerin tamamen ortadan kaldırıldığına ve bunun yerine düşük oranda bir faiz hesaplandığına da dikkat çekti.
Bunun yanı sıra, yapılandırılan borçlar kapsamında ödeme kolaylığı da sunuluyor. Düzenleme kapsamında borç yapılandırmasında ilk kez 48 ay vade fırsatı sağlanıyor.
Deprem bölgesindeki 11 şehirde borç yapılandırma Ekim'de başlıyor!
Sabah'ta yer alan detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi borcu, idari para cezası, SGK borçları gibi borçların yapılandırmasına ilişkin süreyi uzattı ve böylece ilk taksit ödeme süresi de bir ay ertelenmiş oldu.
Borç yapılandırma ve vergi affı için başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" üzerinden ya da e-Devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine giderek veya posta yoluyla yapılabiliyor.
Yapılandırma kapsamında taksitle ödeme seçeneğinde anapara + enflasyon farkının tamamı alınacak. Hesaplanan bu rakama taksit sayısına göre yıllık yüzde 9 oranında vade farkı uygulanacağı belirtildi.
Çiftçiler dikkat! Ziraat Bankası resmen açıkladı: 250 bin TL'ye varan kredi fırsatı!
Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!