Kent Haberleri

Deprem bölgesindeki 24 bin 812 afet konutunun kuraları çekildi!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen illerde inşaat çalışmaları tamamlanan 24 bin 812 afet konutunun teslimi için kura töreni düzenlendi.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD), asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden etkilenen Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis'te inşaat çalışmaları tamamlanan 24 bin 812 konutun hak sahibi vatandaşlarla buluşturulması için "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni" yapıldı.

Yapım çalışmaları tamamlanan 24 bin 812 konutun hak sahiplerinin belirlenmesiyle bugüne kadar teslim edilen 76 bin 442 konut ile beraber toplam 101 bin 254 afet konutu, hak sahiplerine teslim edilecek.

KURA ÇEKİLİŞLERİ DEVAM EDECEK

AFAD Başkanı Okay Memiş merakla beklenen kura töreni öncesi yaptığı konuşmada kurasını çekecekleri konutlardan 4 bin 488 tanesinin  kırsal alanda diğerlerinin ise şehir merkezlerinde bulunduğunu söyledi.
Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ”Sene sonuna kadar inşallah her ay bizim için büyük bir mutluluk olan yurttaşlarımıza kalıcı konut kuralarını da çekmeye devam edeceğiz. Depremin açtığı yaraları hep beraber saracağız, yıkılan kentlerimizi yeniden ayağa kaldıracak, yeniden inşa edeceğiz" ifadelerini kullanan Memiş, bu sürecin yönetilmesine liderlik eden başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm afetin iyileştirme ve müdahale konusunda emeği geçen herkese teşekkür etti, şükranlarını sundu.

HEDEF 450 BİN KONUT

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, depremden etkilenen şehirlerdeki yurttaşların acılarını paylaştıklarını aktararak, şunları dile getirdi: “Tabii ki üzüntüleri devam edecek, kaybettiklerimiz var, onları unutma şansımız yok fakat bugün o yeni konutlarına yerleşmiş olmalarının sevincini hep beraber yaşıyoruz. Tabii hedefimiz burada da 450 bin rakamına ulaşmak zaten bugüne kadar 311 bin bağımsız birimin ağırlıklı olarak konut olacak şekilde üzere ihalesini gerçekleştirdik. Kalan konutların da büyük bir bölümünün artık projeleri tamamlanmış, ihale süreçleri başlamış ve yıl sonu itibariyle burada yapılacak ihalelerin tamamını yapmış olacağız." Bulut, 2025 sonu itibarıyla da tüm depremzede vatandaşları evlerine yerleştirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

 

Konutta talep deprem riski daha az olan bölgelere kayıyor!

Diyanet'ten 'lüks konut' açıklaması: Kamu Konutları Yönetmeliğine göre yerine getiriliyor!

65 yaş aylığı 4.572 TL, evde bakım parası 9.922 TL olacak! Yeni zamlı sosyal yardımlar açıklandı! Şimdi rakamlara bakın!