Genel

Deprem bölgesindeki çiftçiye ve besiciye alım desteği

Deprem bölgesindeki hayvanların acil yem ihtiyacının karşılanması için Tarım Bakanlığı'na çağrıda bulunulurken, Sütaş'ın bölgeden süt alımına başladığı kaydedildi.Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, deprem bölgesindeki çiftçinin bir nebze de olsa rahatlatılabilmesi için Sütaş'ın harekete geçtiğini belirtti

Sütaş deprem bölgesindeki çiftçiden süt alımına başladı. Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, deprem bölgesindeki çiftçinin bir nebze de olsa rahatlatılabilmesi için Sütaş'ın harekete geçtiğini belirtti.

Yıldırım, deprem bölgesindeki süt için Sütaş'ın devreye girdiğini belirterek, Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel'in, Hatay DSYB Başkanı Lütfi Danahaliloğlu ile görüşerek, Adıyaman,Kahta,Kahramanmaraş ve Hatay’da üreticilerin sütünü almak için çalışma başlattıklarını söylediğini bildirdi. Yıldırım, "Deprem bölgesinde üreticiden süt alımı başladı,sırada yem desteği var Hatay Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Lütfi Danahaliloğlu aradı, Sütaş’ın süt alımına başladığını söyledi. Üretici, aç hayvanları için yem bekliyor. Tarım Bakanlığı, Tarım Kredi yem dağıtmalı" ifadelerini kullandı.

ACİL YEM DESTEĞİ GEREKİYOR!

Öte yandan Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Murat Arslan, deprem bölgesindeki hayvanlar için yem ihtiyacı olduğunu ifade etti. Arslan, deprem bölgelerinde hayvancılığın desteklenmesi ve çiftlik hayvanlarının da bir can olduğunu düşünerek, yem firmalarının yem desteği sağlamalarını istediklerini ifade etti.

Arslan, yazılı açıklamasında, değişik nedenlerle, son yıllarda kan kaybeden hayvancılığın ve yetiştiricilerin depremden en çok etkilenen grupların arasında yer aldığını belirtti.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Başkanı Arslan, depremin hem hayvanların göçük altında kalarak telef olmalarına hem de bakım ve besleme koşullarının bozulmasına neden olduğunu ifade etti. Arslan, hayvancılığın daha çok kırsalda yapılması ve yardımların kırsal alanlara ulaşmasındaki güçlüklerin sorunları daha da büyüttüğünü kaydetti.

Arslan, şu anda büyük bir yem ihtiyacının bulunduğuna işaret ederek, Birlik olarak bölgede meslektaşlarını organize ederek, ilk günden bu yana hem arama kurtarma hem de hayvan sağlığı ihtiyaçlarının karşılanması açısından deprem bölgesindeki besicilere destek sağladıklarını ifade etti.

Çalışmalar sırasında, çiftlik hayvanlarının yem ihtiyacının olduğunun tespit edildiğini dile getiren Arslan, "Beslenememeleri beraberinde hastalıkları da artıracağı için acil olarak bütün yem firmalarına da çağrıda bulunmak istedik. Deprem bölgelerinde hayvancılığımızın desteklenmesi ve çiftlik hayvanlarının da bir can olduğunu düşünerek, kendilerinden bir an önce yem desteği sağlamalarını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

 (AA)