Konut

Deprem bölgesindeki ilk konutlarda çatılar yerleştirildi!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra yıkılan ve ağır hasar alan konutların yerine yeni konutların inşasına başladı. Bu kapsamda, inşa edilen konutların çatısı atıldı.Depremden en çok etkilenen 11 ilde inşasına başlanan ilk konutların çatıları yerleştirildi

Asrın felaketinin ardından depremzede vatandaşların barınma ihtiyacını karşılayacak binalarda çalışmalar hızlandı. Depremden en çok etkilenen 11 ilde inşasına başlanan ilk konutların çatıları yerleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin ardından Türkiye depremzede vatandaşların barınma sorununun çözülmesi için yapımına başlanan konutlar hızla yükselmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 sene içinde 319 bin konutun teslim edileceğini açıklamıştı.

 

Depremden yaklaşık bir ay sonra ilk kazmaların vurulduğu noktalarda birden fazla temel demirlerinin bağlandığı ve binalarda katların yükselmeye başladığı dikkat çekti. 

Depremin en çok etkilediği Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Malatya ve Adana’da inşasına başlanan ilk konutların çatıları yerleştirilmeye başlandı. Bölgesine göre sayıları artan bloklar içerisinde 3-4 katı geçmeyecek tarzda, 3+1 ve 2+1 daireler bulunuyor. Söz konusu binalar, yatay mimariye uygun inşa ediliyor. İşte detaylar...

144 BİN KONUT SAYISI 200 BİNE ÇIKARILACAK

Yeni Şfak'tan Merve Sefa Akıntürk'ün haberine göre, İlk kapsamda inşasına başlanan 144 bin konut sayısı 200 bine çıkarılacak. 

Kahramanmaraş ilinde 45 bin 67, Malatya'da 44 bin 770, Hatay’da 40 bin 426,  Gaziantep’te 10 bin 544, Adıyaman’da 25 bin 882, Osmaniye’de 9 bin 550, Diyarbakır’da 6 bin,  Adana’da 2 bin 500, Elazığ’da 3 bin 750, Şanlıurfa’da 3 bin, Kilis’te ise 25 konut inşa yükselecek.

İl ve ilçe merkezlerinde devam eden çalışmaların yanısıra köylerde de konut yapımı hızlandırıldı. Bayramdan önce 17 köy evinin anahtarı sahiplerien teslimi gerçekleştirildi. Halen 505 köyde 40 bin ev ve 5 bin ahırın inşası da sürüyor.

 

YENİ SOSYAL ALANLAR OLUŞTURULUYOR

Depremden etkilenenler için yalnız ev değil yaşam alanı da yapılıyor. Konutların yanı sıra camiler, dükkânlar, spor alanları, çocuk oyun alanları ile beraber çevre düzenlemeleri de yapılıyor. 

Kalabalık bir ekibin 24 saat esasına göre çalışma yürüttüğü bölgede konutların bir sene içerisinde tamamlanması hedeflenirken, binaların daha erken bitmesi halinde vatandaşlar bekletilmeden yeni evlerine kavuşacak.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde inşası devam köy evlerine ilişkin açıklamada bulundu. Kurum, 11 il 505 köyde 40 bin ev, 5 bin ahırın inşasının devam ettiğini açıkladı. Toplamda 143 bin köy evi yapacaklarını söyleyen Kurum, "Sadece evler değil, yeni yaşam alanları oluşturacağız" dedi. 

Murat Kurum, depremlerden etkilenen 11 ilde yeniden inşa edilen projelere ilişkin ise, “11 ilimizin ihyası için alanındaki en iyi isimlerle çalışıyoruz. Her ilimiz bir mimara emanet. Şehirlerimizi baştan aşağı yeniden çiziyor, tasarlıyorlar. Yepyeni yaşam alanları kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Otomotiv üretimi Nisan ayında arttı, ihracat geriledi!