Kent Haberleri

Deprem bölgesindeki o illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu! 

Deprem bölgesinde yer alan illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu. İşte o son dakika kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...  Olağanüstü hal (OHAL) çeçrevesinde yargı alanında alınan önlemlere ilişkin Cumhurbaşkanı kararnamesinde değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı kararnamesi bugünkü 32179 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı

Deprem bölgesinde 120 sayılı Cumhurbaşkanı kararnamesi çerçevesinde yer alan şehir ve ilçelerde yer alan gerçek ve tüzel kişilerin çeklerinin ibraz süresi 9 Haziran tarihine kadar durdurulduğu açıklandı. 

Olağanüstü hal (OHAL) çeçrevesinde yargı alanında alınan önlemlere ilişkin Cumhurbaşkanı kararnamesinde değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı kararnamesi bugünkü 32179 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Deprem bölgesindeki o illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu! İşte o son dakika kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Olağanüstü Hal Kapsamında Yargı Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda, deprem bölgesinde yer alan il ve ilçelerdeki gerçek ve tüzel kişilerin çeklerinin ibraz süresi 9 Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde 120 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Yargı Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesine fıkra eklendiği belirtildi. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesine eklenen fıkra, "(22) 6/2/2023 tarihi itibarıyla yerleşim yeri onuncu fıkrada sayılan yerler olan gerçek ve tüzel kişilerin keşidecisi olduğu çekler bakımından ibraz süreleri 9/6/2023 (bu tarih sahil) tarihine kadar durur" olarak açıklandı. 

KARAR HANGİ İLÇELERİ KAPSIYOR? 

Kararnameyle yapılan düzenleme kapsamında, yerleşim yeri; Adıyaman il merkezi ile Çelikhan, Samsat, Besni, Gölbaşı ve Tut ilçeleri; Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçeleri; Hatay il merkezi ile Antakya, Defne, İskenderun, Arsuz, Belen, Samandağ, Hassa, Kırıkhan ve Yayladağı ilçeleri; Kahramanmaraş il merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun, Türkoğlu, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçeleri; Malatya il merkezi ile Battalgazi, Yeşilyurt, Arguvan, Kale, Yazıhan, Akçadağ ve Doğanşehir ilçeleri yer alıyor. 

Bu il ve ilçelerde gerçek ve tüzel kişilerin 6 Şubat itibarıyla keşidecisi olduğu çekler açısından ibraz süreleri 9 Haziran 2023 tarihine kadar resmen durduruldu. 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Yargı Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin yayımı tarihinde yürürlüğe alınacağı belirtildi. 

Aynı zamanda bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerinin Cumhurbaşkanı tarafından yürütüleceği de ifade edildi. 

ENAG mart ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Kamudaki 470 bin memura ek gösterge müjdesi! Hem maaşlar hem de ikramiyeler yükselecek! Detaylar tek tek açıklandı! 

Migros'tan bahar temizliğinde mis gibi fiyatlar! 8 kg Alo toz deterjan 147 TL'ye çakıldı!