Ekonomi

Deprem bölgesine can suyu olacak! Ödemeler başladı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, depremzedelerin yaraları sarılırken dört gözle beklenen bir haberi daha duyurdu. sigorta şirketlerinin  hasar ödemelerine başladığını bildirdi.En önemli halledilmesi gereken meselenin de sigortalı olupta hasar gören vatandaşların ödemelerinin başladığını duyuran Atilla Benli, bölge ekipleri, paydaş kurumlar, acenteler ve uzmanlarla sahada olduklarını belirtti

Kahramanmaraş depreminin ardından can suyu olunan 11 ile destekler ve yardımlar sürüyor. En önemli halledilmesi gereken meselenin de sigortalı olupta hasar gören vatandaşların ödemelerinin başladığını duyuran Atilla Benli, bölge ekipleri, paydaş kurumlar, acenteler ve uzmanlarla sahada olduklarını belirtti.

"Zararların bir an önce karşılanabilmesi ve hasar tazmin aşamasının süratle işletilebilmesi için tüm sigorta şirketleri olarak hasar sürecin hızlandırılmasından,  çağrı merkezlerinde zelzeleden hasara uğrayanlara ayrı hatların açılmasına ve bölgede zarar iletişim merkezlerinin oluşturulmasına kadar bir dizi önlem aldık ve almaya devam ediyoruz.

Sigorta sektörü finansal devamlılığın sağlanmasında en önemli sektör durumunda. Zorunlu deprem sigortasının yanında zelzele teminatını kapsayan, kasko, yangın, hayat ve ferdi kaza sigorta poliçelerini de hesaba kattığımızda bölgede zelzele teminatını kapsayan toplam poliçe sayısı 4 milyon kadar.

Üzgünüz ki sigortanın gerekliliğinin böyle zamanlarda daha çok anlaşıldığını, hasarların telafisinin ana işleri olduğunu ve bunu poliçe koşulları doğrultusunda en iyi halde yapacaklarını söylerken, sigorta sektörü olarak, kayıpların giderilmesi ve bölgenin tekrardan ayağa kaldırılması için başlatılan seferberlikte üzerimize düşen vazifeleri birlik ruhu ile yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."

Sigorta camiasının da, zelzelelerin hemen akabinden toplanılan ayni ve nakdi destekleri Kızılay ve AFAD vesilesi ile bölgeye ulaştırdığını bildiren Benli, Birliğe üye şirketlerin, "Sigorta Kıymet Bilmektir." mantığıyla zelzelenin ilk zamanlarından beri bölgeye önemli seviyede ayni ve nakdi destekte bulunduğunu söyledi.

"HASAR ÖDEMELERİNE BAŞLANDI"

Benli bu aşamada yardımların yanı sıra hasar tespiti ve ödemelerinin sürat kazanması kritik değerde olduğu bilinciyle hareket ettiklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları afet bölgesindeki hasar tespitine devam ediyor. Biz de aşamaları süratlendirmek için Bakanlığın raporlarına  ve DASK ödemelerine göre hareket alıyoruz.

Deprem akabinde DASK hasar ödemelerine hızlıca başlandı. Ayrıca birçok şirketimizin 'mobil hasar destek noktaları' da bölgede devreye girdi. Fairmalarımmızın hasar yöneticileri ile 200'den çok eksperimiz sahada belirleme yapıyorlar.

1.000'i aşkın personelimiz hem destek çalışmalarına destek veriyor hem de hasar gören sigortalılarımızın yaşamını bir nebze kolaylaştırmak için süreçleri süratle işletiyor.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) başta olmak üzere, sigorta sektörü 'tek yürek' halinde bu olağanüstü süreci sigortalılar açısından kolaylaştırmak için canla başla çalışıyor.

Sektörümüz bu tür süreçleri yönetebilecek deneyimde ve güçtedir. Çalışmalarımıza her zamanki gibi 'Sigorta Kıymet Bilmektir' anlayışımızla devam edeceğiz."

Carrefour'da  bonfile 85.. Ayçiçek yağı 37 TL! İşte o Şok katalog 21 Şubat 2023

Araç sahipleri Dikkat! Bakanlıktan yeni akaryakıt Kararı!

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?