Ekonomi

Deprem bölgesine sıfır faizli kredi! Hemen başvurun 50 bin TL’ye sahip olun!

Deprem bölgesi için yeni bir karar alındı. Hemen başvuranlara 50 bin TL verilecek. İşte detaylar!

Hazine Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgelerinde faaliyet gösteren kadın kooperatiflere faizsiz kredi verileceğini açıkladı.

İşte haberin ayrıntıları…

Bakan Nebati, Dünya Kadınlar Günü'nde depremden etkilenen illerde faaliyette bulunan kadın kooperatiflerine işlerinde kullanmak amacıyla faizsiz kredi verileceğini müjdeledi.

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden 10 il etkilendi. Bu bölgelerde meydana gelen yaraların sarılması yönünde çalışmalar da tüm hızı ile devam ediyor. Hazine Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı bir son dakika açıklamasında kadın girişimciler için sıfır faizli kredi verileceğini duyurdu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olmasından dolayı sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yapan Bakan Nebati, söz konusu kredilere dair limitin de 50 TL'ye kadar olduğunu aktardı.

Çalışmak, üretmek ve ortak değerleri geleceğe taşımak için birleşen ve kalkınma yolunda inançla ilerleyen kadınların yanında yer aldıklarını ifade eden Bakan Nureddin Nebati, kadın girişimcilerin yaralarını yavaş yavaş sarmaya ve onlara yardımcı olmaya devam etme yolunda ilerlediklerini belirtti.

172 BİN KADIN GİRİŞİMCİ İLE GÖRÜŞME YAPILDI!

Kadın girişimciler için hazırlanan 'Kredi Destek Programı' ile 172 bin civarı kadın girişimci ile görüşme yaptıklarını belirten Bakan Nebati, Halkbank'ın, yaşanan bu büyük depremden etkilenen kadın kooperatifleri için Can Simidi Kredi Destek Programı'nı oluşturduğuna dikkat çekerek açıklamalarına şöyle devam etti:

"Depremden etkilenen illerde faaliyetlerini sürdüren kadın kooperatifleri işletme giderleri için faizsiz olarak kullanmak üzere 50 bin liranın üzerinde limitli kredi alabilirler. Toplam olarak 143 kadın kooperatifinin faydalanacağı bu krediler bir yılı ödemesiz olmak üzere toplam 36 ay süre ile yenilenebilir."

Kadınlar için Kooperatif Hayat Ek Kredisi'ne ek olarak KGF Kadın Girişimci Garantili Destek Kredisi'ni de kurduklarını belirten Bakan Nebati, "KGF'nin Kadın Girişimcilere Garantili Destek Kredisi programı kapsamında kadın girişimciler için bir sene 36 ay geri ödemesiz kredi alabilecekler. Kredi, ticari vadeli ve toplam 60 TL kredi ile bir aylık yatırım kredisine de hak kazanacak" diye konuştu.