Ekonomi

Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Kira ve taşınma yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak 2023?

Deprem kira ve taşınma yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? soruları depremzedeler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!Kira ve taşınma yardım ödemeleri ne zaman yatacak? Vatandaşlar, tüm illere göre ödeme listesini araştırıyor

Depremzedelere kira yardımı ödenmektedir. Kira ve taşınma yardım ödemeleri ne zaman yatacak? Vatandaşlar, tüm illere göre ödeme listesini araştırıyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından kira ödemesinde yararlanan vatandaşlar ödeme tarihlerini merak ediyor.

Peki, “Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Kira ve taşınma yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak 2023?” yapılacak olan ödemelere dair ayrıntılar…

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILMAKTADIR?

Kira yardımı başvurusu web üzerinden online olarak yapılmaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlar, kira yardımı başvurusunu e- Devlet üzerinden "Afetzede Barınma Desteği" sayfasına girerek gerçekleştirebilir. Kira yardımının ne zaman yapılacağına dair henüz net bir bilgi verilmedi.

KİRA YARDIMI NE KADAR?

Kira yardımı, ev sahiplerine aylık 5.000 TL, kiracılara da aylık olarak 3.000 TL yardım yapılacaktır. Kira yardımı; ikamet edilen konutları eğer yıkık, acil yıkılacak olan binalar, ağır ya da orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine ve kiracılara ödenir.

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ NEDİR?

Depremzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için afetlerin ardından AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği yapılacaktır.

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

AFAD, deprem meydana gelen bölgelerdeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi ya da kiracılar adına e-Devlet Kapısından "Afetzede Barınma Desteği" başvurularının alınmaya başladığını duyurdu.

İkamet adreslerinin bulunduğu il valiliği tarafından yapılacak olan incelemeler ile sırasıyla taşınma ve kira yardımı gerçekleştirilecektir. Konutu ağır hasarlı ev sahiplerinden konteyner isteyenlere yalnızca 15.000-TL taşınma yardımı yapılacaktır, barınma desteği yapılmayacaktır.

BARINMA DESTEĞİ ALMAK İÇİN HERHANGİ BİR BANKADAN HESAP AÇILMASI GEREKİYOR MU?

Depremzedenin hesap açmasına gerek yoktur. Her ilde yer alan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteği alınabilir. Yardım desteği, Ziraat Bankasında hesabı bulunanların şahsi hesabına veyahut hesabı olmayan kişilere ise T.C kimlik numaralarına ödenecektir.

KİRACININ KİRA KONTRATI YOKSA BARINMA DESTEĞİ ALABİLİR Mİ?

Afetzedenin kimlik paylaşım sisteminde ikametgahı araştırıldıktan sonra Tapu Kadastro Bilgi Sisteminden yapılacak inceleme ile ev sahibi olmadığı tespit edilenler kiracı olarak kabul edileceğinden barınma desteğinden yararlanabilecek.