Toki

Deprem konutları devredilebilir mi? Deprem konutları nereye yapılacak?

Deprem konutlarına dair sorular hız kazandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan beklenen açıklama geldi. İşte detaylar!Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki iki depremlerden sonra yaralar hızla sarılmaya devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ve İslahiye’de TOKİ konutları için ilk adımın atıldığını söyledi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki iki depremlerden sonra yaralar hızla sarılmaya devam ediyor. Nurdağı ve İslahiye’de TOKİ konutları için ilk kazmalar vuruldu.

Peki, Deprem konutları devredilebilir mi? Deprem konutları nasıl olacak, nereye yapılacak? TOKİ deprem konutları ne zaman başlıyor, anahtar teslim tarihi ne? İşte TOKİ deprem konutlarına dair ayrıntılar…

ARTAN KONUT NE ANLAMA GELİR? DEPREM KONUTLARI DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Artan konutların, 7269 sayılı Kanun'un 3177 sayılı Kanunla değişik 31. maddesi ile beraber bu maddeye göre çıkarılan “Afet Sebebi ile Edinilen Bina, Arsa ve Arazilerden Arta Kalanların Değerlendirilmesi Hakkındaki Yönetmelik” hükümlerine göre devir ya da satışları yapılabilir.

DEPREM KONUTLARI NASIL OLACAK?

Bakan Kurum köy evleri ile ilgili yaptığı açıklamasında, deprem bölgesindeki 43 bin sosyal konutun ihalesini tamamladıklarını, bu konutları da afet bölgesindeki diğer konutlarla eş zamanlı inşa edeceklerini duyurdu. Gaziantep'te Nurdağı'nda ve İslahiye'de yapılacak konutlara dair paylaşılan görsellerde, konutların zeminle birlikte 3-4 katlı olduğu görülmektedir.

DEPREM KONUTLARI NEREYE YAPILACAK?

Deprem konutları Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da inşa edilecek. Afet Kanunu'nun 29'uncu maddesine göre hak sahibi olmak şartı ile yıkılan, yanan ve ağır hasara uğrayan binalar ile imar planlarına göre kamulaştırılmasında zorunluluk bulunan yerlerdeki binalarda oturan ailelere konut yaptırılır ve kredi verilmektedir.

Kahramanmaraş'ta 45 bin 67, Hatay'da 40 bin 426, Adıyaman'da 25 bin 882, Gaziantep'te 10 bin 544, Osmaniye'de 9 bin 550, Diyarbakır'da 6 bin, Malatya'da 44 bin 770 iken Elazığ'da ise 3 bin 750, Adana’ya gelince de 2 bin 500, Şanlıurfa'da 3 bin, Kilis'te 250 konut yapılacağı belirtildi.

Gram altın mı yoksa dolar mı alınmalı? İslam Memiş en karlı yatırım aracını açıkladı!

Fay yasası ne demek? Fay yasası nasıl uygulanacak?