Kent Haberleri

Deprem konutları için yeni teslim müjdesi geldi! 12 bin 259 konut daha teslim ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "11 şehrimizde inşaatlarını başlatmış olduğumuz konut sayısı 296 bin 755'e ulaşmıştır. Hatay’da İskenderun'da, Gaziantep’te, Malatya'da ve Kahramanmaraş'ta vatandaşlarımıza teslim ettik." ifadelerini kullandı.


Deprem konutları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İskenderun ilçesi Cebike Mahallesi'nde inşa edilen deprem konutlarında incelemeler yaptı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yaptığı incelemelerden sonra gazetecilere önemli açıklamalar yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da yapılan konut çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Hatay'da 11 bin 366 konutun bugüne kadar teslim edildiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın inşallah teşrifleriyle Eylül ayında hep beraber 12 bin 259 yeni konutumuzu daha Hatay özelinde teslim etmiş olacağız ve inşallah teslim edilen konut sayımızı inşallah Eylül ayı itibarıyla 23 bin 625'e ulaştırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

YAKLAŞIK 300 BİN KONUT

Yaptığı açıklamada 11 şehirde toplamda 296 bin 755 konutun inşaatına başlandığını kaydeden Bakan Murat Kurum, "Hamdolsun şu ana kadar 76 bin konutumuzu tamamlayıp İskenderun'da, Hatay'da, Malatya'da, Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta yurttaşlarımıza teslim ettik. 45 gün içinde 21 bin konutumuzun yeniden inşa sürecini başlattık, ihalelerimizi yaptık. Önümüzdeki ay da toplamda 24 bin konutu daha bitirip teslim sayımızı inşallah 100 bine ulaştırmış olacağız" açıklamasını yaptı.

Bakan Kurum, Asi Nehri'nin doğu ve batısına yeni yeşil alanlar ve yürüyüş yolları kazandırılacağını dile getirerek, bilim insanlarının önerileri doğrultusunda yaptıkları yeni planlamayı çok önemsediklerini de belirtti.

KİMSENİN MAHALLESİ DEĞİŞMİYOR

Açıklamasında Defne, Antakya, İskenderun, Altınözü, Kırıkhan, Samandağ, Reyhanlı’da 152 bin 486 konutun çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Bakan Murat Kurum, vatandaşların aynı mahallede, komşularıyla yaşamaya devam edeceğini, bölgenin kültürel ve sosyal yaşamının korunacağını da sözlerine ekledi.

 

E-Devlet'te görünen emekli maaşları 2025 yılında düşecek! İşte emekli aylığında azalmayı önlemenin formülü!

ATEM'den konut piyasasına can suyu olacak talep geldi: Gayrimenkul Piyasası Denetleme Kurumu kurulmalı!

Deprem uzmanı Baturhan Öğüt Marmara bölgesine dikkat çekti! Depreme hazır değil!