Kent Haberleri

Deprem konutlarında son dakika! Malatya’ya 31 bin 690 yeni konut geliyor!

6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde sarsılan şehirler arasında yer alan Malatya'da 31 bin 690 konutun daha ihalesi yapılacak. İşte AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'ın konu ile ilgili o açıklamaları...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası büyük yıkım alan Malatya’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem konutlarının yapım çalışmaları sürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre şehir merkezinde, yapı stoğunun üçte birinin yıkıldığı İkizce, Gelinciktepe ve Çamurlu mahallelerinde, depremzedeler tamamlanan konutlarına yerleşmeye başladı. Ayrıca bunun dışında henüz tamamlanmamış konutların inşaatı da sürüyor.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya'nın İkizce bölgesinde devam eden konutların inşaatını, beraberindeki heyet ile beraber inceleyerek, 31 bin 690 konutun daha ihalesinin yapılacağını söyledi. İşte AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'ın Malatya'da hayata geçirilecek olan deprem konutları ile ilgili son dakika açıklamaları...

'TOPLAM İHALE RAKAMI 65 BİN OLACAK'

Yetkililerden bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bilgi alan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, şehir genelinde 33 bin 310 kırsal ve kentsel konutun ihalesine ek olarak yakın zamanda proje aşamasındaki konutların ihaleleri ile beraber şehirde toplam ihale rakamının 65 bin olacağını söyledi.

Malatya ilinin asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde en çok yara alan şehirler arasında yer aldığını kaydeden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Yeşilyurt'ta 28 bin 763 hak sahibimiz bulunuyor. 14 bin 231 konutumuzun ihaleleri gerçekleştirildi. Yani yapılan ihaleye göre yüzde 50 konutumuz inşa edilmiş. 2024 yılının Aralık ayı sonuna kadar toplamda5 bin konut daha teslim edilecek ve Yeşilyurt’ta ihalesi yapılan konutlarda yüzde 58'lik bir teslimata ulaşmış olacağız. Malatya'nın Battalgazi ilçesinde ise 4 bin 717 konutun ihalesi gerçekleştirildi ve 2 bin 312 konut teslim edildi. Battalgazi bölgesinde konut yapımının sayısını arttırmak anlamında arsa çalışmalarımız ile beraber ihalesi yapılacak yeni konutlar için takip içerisindeyiz" dedi.

9 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları! Benzin, mazot, LPG fiyatları ne kadar?

9 Haziran 2024 Kapalıçarşı gram, çeyrek, tam, yarım altın fiyatlarında son dakika! Bir gram bile altını olanlar dikkat! 

BİM 11 Haziran 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! Bu hafta BİM’e bayram tadında ürünler geliyor...