02 / 10 / 2024

Deprem konutlarının teslimlerinde son durum! İki şehir için daha müjde geldi!

Deprem konutlarının teslimlerinde son durum! İki şehir için daha müjde geldi!

Kahramanmaraş'ta 8 bin 626 afetzede konutlarının anahtarını teslim alırken, Malatya Darende’deki 256 konutun ise Kasım ayında teslim edileceği belirtildi.




 

 

Kahramanmaraş'ta geçen sene 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden sonra yapım çalışmaları tamamlanan konutlardan 8 bin 626'sının anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre afet sonrası kentte temeli atılan ve inşaat çalışmaları tamamlanan köy tipi evler ile zemin artı 4 ve 5 katlı şekilde inşa edilen 11 bin 609 toplu konut, hak sahiplerine teslim edilmek üzere AFAD'a devredildi.

AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada afetin ardından şehir genelinde 28 bin 872'i kentsel, 12 bin 669'u ise kırsal olmak üzere toplam 41 bin 541 konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini ve bunların yapımının devam ettiğini söyledi.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan çalışmaların gece gündüz demeden hummalı şekilde devam ettiğine değinen Temur, şunları dile getirdi: "Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra hak sahibi sayılarına baktığımız zaman konutta 67 bin 858, iş yerinde 7 bin 849 ve ahırı tamamen yıkılan 1704 hak sahibimiz var. Şehir genelinde 77 bin 411 hak sahibi depremzedemiz var. Şehir genelinde toplu konut ve kırsal konutlarımızın inşası devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan toplu konutlarımız için kura çekilmeye devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan konutlarımızı hak sahiplerine teslim etmek için 3 kura çekildi. 24 Eylül tarihi itibarıyla 3 kurada 20 bin 764 depremzede yurttaşımıza konut çıktı. 11 bin 609 konut AFAD tarafından teslim alındı, 8 bin 626 tanesinin anahtarları teslim edildi, 4 bin 380 afetzede ailemiz ise konutlarına yerleşti."

Deprem konutlarının teslimlerinde son durum! İki şehir için daha müjde geldi!


MALATYA DARENDE’DEKİ KONUTLAR KASIM’DA TESLİM EDİLECEK


Malatya'nın Darende ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen afetzedeler için yapılan 256 konutun Kasım ayında teslim edileceği belirtildi.

Kaymakam Şeref Gülyer ve Belediye Başkanı Alican Bozkurt, ilçe merkezine iniş edilen  TOKİ  konutlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Kaymakam Gülyer konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kasım ayında kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edilecek evlerin ve 16 derslikli ilkokulun hayırlı olmasını temenni etti.

Belediye Başkanı Bozkurt da açıklamasında konutların yaklaşık 7 ay gibi rekor bir sürede tamamlandığını söyledi.

Devletin depremin ilk gününden bu yana ilçe halkını hiç yalnız bırakmadığını kaydeden Bozkurt, şunları söyledi: İlçemiz merkezinde hayata geçirilen toplamda 256 TOKİ konutunun altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla ekim sonu gibi teslime hazır olduğunu gördük. Yetkililerden almış olduğumuz bilgilere göre, su, doğal gaz ve kanalizasyon çalışmalarında sona gelinmiş. Kasım’da depremzede kardeşlerimiz yeni konutlarına geçmiş olacak. Burada hummalı bir çalışma da var. Aynı zamanda 16 derslikli bir ilkokulumuz da var. İnşallah o da eğitimin 2. yarısında öğrencilerle buluşacak."
Bozkurt ayrıca açıklamasında kırsalda köy tipi 800 evin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Toplamda 1491 hak sahibinin bulunduğu Darende’de, bu yılın sonuna kadar depremzedelerin yüzde 80'ine konutlarının teslim edilmesi hedefleniyor.

 

Kiracılar dikkat! Aidat ve yan giderleri ödemeyen tahliye edilecek!

Belediyeler, 2 ildeki 25 adet arsayı satıyor! Arsa alacaklara Ekim fırsatı! 

A101 3 Ekim 2024 yepyeni online kataloğunu yayımladı! A101'e elektrikli moped, valiz, üçlü koltuk, derin tencere geliyor


Geri Dön