Ekonomi

Deprem kredisi başvurusu nasıl yapılır? Deprem kredisi nedir? Deprem kredisi veren bankalar hangileridir?

Deprem kredisi başvuruları gündemde yer alıyor. Deprem kredisi başvuruları belli oldu. İşte detaylar!Peki, deprem kredisi nedir, deprem kredisi veren bankalar hangileridir? İşte tüm detaylar…

Bankalar deprem bölgesine destekte bulunacaklarını yaptıkları aynı zamanda depremzedelere deprem kredisi ve nakdi destek yapacaklarını belirttiler. Peki, deprem kredisi nedir, deprem kredisi veren bankalar hangileridir? İşte tüm detaylar…

VAKIFBANK DEPREM KREDİSİ

Vakıfbank depremden zarar görmüş kişilere 6 ay geri ödemesiz bir şekilde 36 ay vadeli kredi desteğinde bulunacak.

TEB DEPREM KREDİSİ AÇIKLAMASI

TEB, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan bireysel müşterilerin ve gerçek kişi ticari işletmelerimizin kredi ve kredi kartı borçları ile gayri nakdi kredi komisyonlarını, herhangi bir başvuruya ihtiyaç olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay faizsiz olacak şekilde ertelediğini duyurdu.

Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis illerinde de bulunan bireysel müşteriler ve gerçek kişi ticari işletmelerimizin kredi ve kredi kartı borçları ile birlikte gayri nakdi kredi komisyonlarını, herhangi bir başvuru yapılmadan 1 ay süre ile faizsiz ertelediği duyurusu yapıldı.

İŞ BANKASI DEPREM DESTEĞİ

İş Bankasının açıklamasına göre; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kredi ve kredi kartı ödemelerini 6 ay süre ile ertelendi. Buna ek olarak İş Bankası, depremde vefat eden müşterilerinin bütün bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dâhil olmak üzere silecek.

HALKBANK DEPREM KREDİSİ AÇIKLAMASI

Halkbank deprem kredisi açıklamasına dair detaylar şu şekilde;

Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını/taksitlerini, tüm kredi kartı borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını isteğe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Depremden zarar gören ve talepte bulunan afet bölgesindeki diğer 6 ilimizde yani Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ’da müşterilerimizi de bu olanaktan faydalandırıyoruz.

Halkbank depremden zarar görmüş bireysel müşterilere 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerine 1 yıl ödemesiz bir şekilde 36 ay vadeye kadar banka kredi destek paketleri oluşturuldu.