Kent Haberleri

Deprem profesörü Prof. Ahmet Ercan'dan şok açıklama: 2045'ten önce deprem beklemiyorum!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi ile 2045'ten önce deprem beklemediğini belirtti. Dr

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası Maröara depremi ile ilgili şok açıklamalarda bulunarak '' Kuzey Marmara'da 2045'den önce deprem beklemiyorum'2 dedi.

''2045'E KADAR DEPREM BEKLEMİYORUM''

 Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 11 ilde büyük yıkıma neden olan ve en az 50 bin kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinden sonra olası İstanbul depremini bir kez daha gündeme geldi.

Deprem uzmanları yerel ve merkezi otoriteye uyarılar yaparak, önlem alınması gerektiğinin altını çizdi ve İstanbul halkı da sağlamlığından emin olmadığı evler konusunda endişeli olduğunu belirtti. 

Prof. Ercan şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "sağlam yer, sağlam ev" vurgusu yaparken, 2045'e kadar deprem beklemediğini dile getirdi. 

Ercan, "Defalarca yazdım, halen soruyorlar. Jeofizik, ayrıca lineer sistem analizleri, kaya mekaniği, sismoloji, kabuk güç-yenilme hesaplarına göre Kuzey Marmara'da 2045'den önce deprem beklemiyorum.

Deprem kestirimleri hava durumu değil ki haftalık değişsin! Sağlam yerde, sağlam ev yeter" ifadelerine yer verildi. 
Prof. Dr. Ahmet Ercan, geçtiğimiz günlerde yine Twitter hesabından yaptığı bir başka açıklamasında da "Kuzey Marmara'da deprem olduğunda, önce yapınızı kuzey-batı, sonra doğu-batı doğrultusunda sarsacak" şeklinde konuşmuştu. 

DEPREM TRAKYA KIYILARINA YAKIN OLACAK!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Deprem profesörü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili yaptığı açıklamasında 18 milyonluk İstanbul’un 8 milyonu deprem sakıncası yüzde 35 olan Anadolu Yakasında olduğunu dile getirdi. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan, yapmış olduğu açıklamasında yüzde 65 deprem çekincesi olan Trakya yakasında ise 10 milyon kişinin yaşadığını aktardı ve "Deprem Marmara’nın Trakya kıyılarına yakın olacak" diyerek vatandaşları uyardı. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Büyük deprem Marmara'nın Trakya kıyılarına yakın olacak! Ürküten son dakika açıklaması geldi! 

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!