28 / 04 / 2024

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.



Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Avcılar'da kolonlarında çatlak oluştuğu yönünde ihbar yapılan 5 katlı bina incelemenin yapılmasından sonra tahliye edildikten sonra mühürlendi.

Deprem sonrası Avcılar daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

KOLONLARINDAN SES GELİYOR...

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki Cami Sokak'ta oturan Mustafa Karakoç dün akşam 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak oturduğu 5 katlı bina ile ilgili "Depremden dolayı çatlamış kolondan ses geliyor" ihbarında bulundu.

ihbar üzerine binaya ekipler sevk edildi. Binada oturan Mustafa Karakoç, kolondan sesler geldiğini, riskli olduğunu düşündüğü binanın incelenmesi istedi.

Bunun üzerine Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü'nden de ekipler geldi ve İlk incelemelerin ardından binanın kesin durumu tespit edilinceye kadar önlem amacıyla tahliye edilmesine karar verildi.

Zabıta tek tek dairelerin kapısını çalarak içeridekilerin en kısa sürede binayı tahliye etmesini istedi ve 5 katlı, 10 daireli binada bulunan 6 dairede oturan 22 kişi gidecek yerleri olmadığını bildirince otele yerleştirildi. Diğer 4 dairedeki 11 kişi yakınlarının evine gitti. Binanın riskli olduğuna dair alttaki iki iş yeri sahibine de ulaşılarak bilgi verildi.

Deprem sonrası Avcılar daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

BİNADA SADECE BOYA KABARTMALARI VAR!

Binanın bodrum katını depo olarak kullanan Erhan Yıldız, dünkü depremi hissetmediğini açıklayarak, "Binada bir sıkıntının olmadığını ve komşunun çok çoktuğunu ve sesler duyduğunu söyledi.

 Binada herhangi bir sıkınının olmadığını belirten Yıldız '' Olsa ben sürekli girip-çıkıyorum. Millet mağdur. Kimsenin daire alacak parası da yok" dedi.

Bina sakinlerinden Ali Tavşankuru da binada bir sorun olmadığını, saat 22.30 sıralarında herkesin dışarı çıkarıldığını söyleyerek "Binada sadece boya kabarmaları var. Her binada var. Bugün gelip bakacaklar, bir karar verecekler" ifadelerini kullandı.

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Geri Dön