29 / 11 / 2024

Şirketlerden depremzedelere yardım hamlesi! Hangi şirket ne yardım gönderdi? Kim ne yaptı?

Şirketlerden depremzedelere yardım hamlesi! Hangi şirket ne yardım gönderdi? Kim ne yaptı?

Son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları sarmak üzere iş dünyası da seferber oldu. Şirketler ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra maddi yardımda da bulunuyor.




BAHÇEŞEHİR KOLEJİ: Kolej, Adana, Mersin, Antep, Urfa, Mardin, Kayseri, Diyarbakır, İskenderun ve Osmaniye'deki kampüslerini bölge vatandaşlarına barınma ve yiyecek desteği sağlamak üzere açtığını duyurdu.

Şirketlerden depremzedelere yardım hamlesi! Hangi şirket ne yardım gönderdi? Kim ne yaptı?

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş: Deprem felaketindeki yaraların sarılmasına destek amacıyla afet bölgesine 100 bin adet serum hibe etti.

FUZUL HOLDİNG: Fuzul Yapı, deprem bölgesine 3 iş makinesi, 15 kişilik de mühendislerden oluşan teknik ekip gönderdi. Nevita ve Newinn de ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı. Ayni yardımlar AFAD’a teslim ediliyor. Nakdi yardımların da AFAD hesabına yönlendirildiği belirtildi.

EGE YAPI: Ege Yapı, depremden zarar gören bölgelere ayni ve nakdi yardımın yanı sıra, iş makinesi göndererek depremzedelere destek oluyor.

Metro Türkiye: WFP (Dünya Gıda Programı) ve şeflerle birlikte deprem bölgelerinde kurulan sahra mutfaklarında depremzedelerin sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere, 120 bin öğün için gıda tedariki sağlıyor.

 Vodafone Türkiye: Kamu tarafından yetkilendirilmiş sivil toplum kuruluşlarına aktarılmak üzere 25 milyon TL değerinde bağış fonu oluşturdu.

ETİ: Afet bölgelerine özel gıda ürünü bisküvilerden oluşan 4 tırı deprem bölgesine gönderdi.

 P&G: Bölgeye 22.500 bebek bezi, 24.000 hijyenik ped, 51 afet özel çadırı, deterjan, diş macunu, fırça ve şampuan gibi ürünlerimizin tamamına yakınını içeren 2 bin paketlik hijyen kiti, 3 bin paket çamaşır deterjanı gönderdi.

Tosyalı Holding: 40’a yakın iş makinesini bölgeye gönderirken, 20 kişilik özel ekipler kurularak ihtiyaç duyulan alanlara yönlendiriliyor.

Rönesans Holding: Malatya’daki Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu misafirhanesini açarak 700 kişiyi buraya yerleştirdi. Bölgedeki ekipler ve gönüllü olarak çalışan 6 Fransız dağcı vakıf üyesi, 2 kurtarma köpeği ile kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

İTO: İstanbul Valiliği ile koordinasyon içinde depremzedelerin temel ihtiyaçlarından oluşan 25 tır malzemenin sevke başlandı. Atatürk Havaalanı THY Kargo binasında, ‘İTO Deprem Koordinasyon Merkezi’ kurdu.

İSO: İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa yakasında iki “Yardım Toplama Merkezi” kurdu. 115 adet jeneratör bölgeye gönderildi.


Geri Dön