29 / 04 / 2024

Deprem sonrasında arsa talebi yüzde 60 oranında arttı

Deprem sonrasında arsa talebi yüzde 60 oranında arttı

Arsa talebinin deprem sonrası yüzde 60 yükseliş gösterdiğini kaydeden Yeşilvadi Arsa Genel Koordinatörü Nurgül Orhan Uysal, en fazla ilginin Trakya, Çanakkale, Beypazarı ve Balıkesir'de görüldüğünü belirtti. İşte haberin detayları...



Kredi faizlerinin yüzde 40’ı geçmesi ve konut rakamlarının yükselmesi ve deprem endişesi, ev sahibi olmak isteyenleri arsadan konut yatırımına yöneltti. İstanbul’da bugün sıfır bir konut fiyatı 8-10 milyon Türk Lirası'n’dan başlarken, arsadan konut sahipliğinde maliyetin yaklaşık yarı yarıya olduğu kaydediliyor.

Arsa alanında 25 senedir faaliyette bulunan Yeşilvadi Arsa & Gayrimenkulün 2’nci kuşak temsilcileri iki kız kardeş Nurgül Orhan Uysal ve Aslı Orhan Demiral, arsanın, günümüzün en değerli yatırım aracı olduğunu söyledi. Gayrimenkulde yatırımcının yeniden gözdesi olan arsadaki son gelişmeleri Genel Koordinatör Nurgül Orhan Uysal ve Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral değerlendirdi. 

Deprem sonrasında arsa talebi yüzde 60 oranında arttı

BEYPAZARI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

dunya.com'dan Hamide Hangül'ün haberine göre; Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra arsa talebinin ciddi bir şekilde artış gösterdiğini ileten Nurgül Orhan Uysal, satışların cirosal bazda yüzde 100, adetsel bazda yüzde 60 arttığını belirtti. En fazla talebin ise Trakya, Çanakkale,  Ankara  Beypazarı, Balıkesir bölgesinde yaşandığını belirten Uysal, “Deprem riskine karşı alt yapısının sağlam olması, arsa piyasasının oluşması ve müstakil tapu üretim yerleri olmasından dolayı ilgi yüksek. Biz de Yeşilvadi olarak Tekirdağ, Çerkezköy tarafından başlayıp, Kırklareli, Çorlu, Çanakkale, Balıkesir, şimdi de Beypazarı’nda satış gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

BABAESKİ'DE 120 PROJE 3 AY İÇİNDE SATILDI

Oluşan talebin yoğun olduğu yerlerden biriside Kırklareli Babaeski’de 120 parselden oluşan bir proje olduğunu kaydeden Uysal, tamamının 3 ayda satıldığını belirterek , “Şu anda tapu teslimlerine başladık. O gün ilk alanlar 600-700 bin Türk Lirası'na almış oldu, bugün ise o parsel nereden baksanız 2 milyon TL oldu. Bugün 2,5-3 katı bir değerde” diye konuştu. Firma olarak 25 yılda 20 milyon metrekareyi geçen, 41 bin bağımsız parselle, yaklaşık 2 bin 900 futbol sahası büyüklüğünde arsa satışı gerçekleştirdiklerini belirtti.

FİYATLAR ÇOK ARTTI

Konutta erişimin artan fiyat ve faiz oranları ile zorlaştıkça orta gelir grubunun da arsaya yöneldiğine dikkati çeken Nurgül Orhan Uysal, kendilerinin de arsada taksit yaptığını ve vadelerin de 18 ayı bulduğunu belirterek, “Beyaz yakadan, mavi yakaya kadar bir çok kişiyle çalışıyoruz. Toprak yatırımı özellikle pandemiden sonra bambaşka bir algı oluşturdu” dedi.

İstanbul’a yakın bir yerde konut yapmak için arsa bedelinin en az 2-2.3 milyon Türk Lirası olduğunu kaydeden Aslı Orhan Demiral, “100 metrekare bir ev yapacaksa bir o kadar da ev maliyeti var. Toplamda ortalama 5 milyon Türk Lirası'na bir ev sahibi oluyor. Bugün sıfır bir konutu 5 milyon Türk Lirası'na almak neredeyse imkansız” dedi. Buna göre, arsa yatırımında kar geri dönüşü için en az 3 yıl beklemesi gerektiğini söyleyen Demiral, süre uzadıkça getirinin de yükseliş gösterdiğini kaydetti.

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 


Geri Dön