28 / 04 / 2024

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 'Bu yanlışı halk canıyla ödeyecek' dedi! 7,2 şiddetinde deprem sinyali verdi!

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 'Bu yanlışı halk canıyla ödeyecek' dedi! 7,2 şiddetinde deprem sinyali verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Bursa'daki fay hattının yanı sıra aktif bir fay hattı olduğunu söyleyerek 7,2 şiddetinde depremin olabileceğinin sinyalini verdi. 



Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Bursa'da bulunan fay hattı ile ilgili kritik açıklama geldi. Ercan, ileride M6 ile M7,2 arasında depremlerin olmasının şaşırtıcı olmayacağını söyleyerek ''Bu yanlışı halk canıyla ödeyecek'' dedi ve açıkladı.

BU YANLIŞI HALK CANIYLA ÖDEYECEK

Ercan, 'Bu yanlışı halk canıyla ödeyecek' diyerek İzin veren belediye yargılanmalı, Türkiye’de gözle görülmeyen deprem üretebilen kırık olduğuna dikkat çekti.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan Bu yanlışı halk canıyla ödeyecek dedi! 7,2 şiddetinde deprem sinyali verdi!

7,2 ŞİDDETİNDE DEPREM SİNYALİ GELDİ 

Mynet'te yer alan habere göre; Ahmet Ercan: ''"İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, ivedi deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki, oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor." dedi.

DİRİ FAY HATLARI İNCELENDİ

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi, Bursa’da içlerinde yeni keşfedilen fayın olduğu diri fay hatlarını inceledikleri ortak bir çalışma yaptı. 

Çalışma kapsamında Kayapa’dan Yenişehir arasında 25 noktada sismik ölçüm alındı. Ölçümlerin sonucunda daha önce aktif fay hattı haritalarında yer almayan 95 kilometre uzunluğunda, 7,3 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeline sahip aktif bir fayın olduğu ortaya çıktı. 

Deprem uzmanı Ahmet Ercan Bu yanlışı halk canıyla ödeyecek dedi! 7,2 şiddetinde deprem sinyali verdi!

AHMET ERCAN: BU KIRIK 1855 DEPREMİNE NEDEN OLDU!

Ahmet Ercan dün Gemlik'te meydana gelen deprmein ardından sosyal medya hesabından bir değerlendirme yaptı. Ercan Türkiye’de gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık olduğuna dikkat çekerek Bursa’da 3 üniversitenin jeofizik görüntülemeyle belirlediği Kayapa-Yenişehir Kırığı’nın Bursa Ovası’na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğunu söyledi ve bu kırık yapının geçmişte 1855 depreminine neden olduğuna vurgu yaptı.

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi için iki yeni tarih!

Geri Dön