Kent Haberleri

Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş o illeri işaret ederek uyardı! 7 şiddetinde deprem...

Mersin'de Türkiye Afetle Mücadele Planı Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi. 7 büyüklüğünde bir deprem senaryosu esas alındı. Peki neden bu tatbikat yapıldı? Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş o illeri işaret ederek uyardı.

Mersin'de gerçekleştirilen deprem tatbikatında, senaryoya göre Tarsus merkezli 7 büyüklüğünde bir depremin ardından yıkılan bir okulda araba kurtarma  çalışması yapıldı. Peki bu tatbikat neden yapıldı? Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş o illeri işaret ederek önemli açıklamalarda buşlundu.

NEDEN BU TATBİKAT YAPILDI?

Dün Mersin'de yapılan tatbikat merak uayndırdı. Kaynaklara göre yapılma amacı şu şekilde açıklandı: Afetlere ve acil durumlara hazırlık amacıyla yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası müdahale tatbikatlarının planlama ve icrasında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik doğrultusunda Mersin'de tatbikat gerçekleştirildi.

Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaaparak kritik uyarılarda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Dr. Ramazan Demirtaş @Paleosismolog
* Neden bu tatbikat yapıldı?  diye çok soru geldi.

* Ecemiş Fay Zonu'nda Tarsus merkezli 7.0 büyüklüğünde olası bir depreme ilişkin #deprem senaryosu esas alınarak, Mersin'de yapılan deprem tatbikatının gerçek deprem tehlikesi ile hiçbir ilgisi yoktur.

* Panik olmaya gerek yok.

 

AFAD Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Hatay deprem konutları hak sahipliği kura sonuçları 12 Eylül 2024!
Deprem bölgesindeki 24 bin 812 afet konutunun kuraları çekildi!