Kent Haberleri

Deprem uzmanı Marmara'daki riskli fayları tek tek açıkladı! Güney Marmara'ya son dakika 7'den büyük deprem uyarısı! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara Denizi'nde dün meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Riskli bölgeyi Marmara'nın güneyi olarak belirten Üşümezsoy, iki fayın kırılması halinde 7'den büyük deprem olabileceğine dikkat çekti.  Dr

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Bursa’nın Mudanya ilçesinde dün meydana gelen 3.8 büyüklüğünde deprem ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu. 

Marmara Denizi'nde dün yaşanan 3.8 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevresindeki büyük deprem riskini yeniden gündeme getirdi. İstanbullular, meydana gelen bu depremin ardından yeniden tedirgin oldu. 

Deprem uzmanı Marmara'daki riskli fayları tek tek açıkladı! Güney Marmara'ya son dakika 7'den büyük deprem uyarısı! 

Posta Gazetesi'nden Elif Bayram'ın haberine göre; Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, söz konusu açıklamasında, meydana gelen 3.8 büyüklüğünde depremin Güney Marmara’daki depremin habercisi olduğuna dikkat çekti. 

"Bu deprem Marmara için en riskli fay hattında meydana geldi. Mudanya depremi daha büyük bir depremin işareti olabilir" diyerek uyarıda bulunan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara’da 35- 40 kilometrelik fay hattını büyük risk taşıdığını dile getirdi. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, açıklamasında stres taşıyan fay hatlarını da harita üzerinden tek tek açıkladı. 

Deprem uzmanı Marmara'daki riskli fayları tek tek açıkladı! Güney Marmara'ya son dakika 7'den büyük deprem uyarısı! 

Açıklamasında "Dün Marmara Denizi Mudanya açıklarında 3.8 büyüklüğündeki deprem, Güney Marmara’daki deprem riskinin işaretçisi olarak kendini gösterdi. Bölgedeki fay hatlarının ayrı ayrı kırılması durumunda 7.0’ın altında deprem olur" diye konuşan Şener Üşümezsoy, Marmara’da iki fayın birden kırılması durumunda 7'den büyük deprem olabileceğini dile getirdi ve Marmara'nın güneyinde stres biriktiğini vurguladı. 

DAHA BÜYÜK DEPREMLERİN HABERCİSİ OLABİLİR 

Mudanya depreminin Marmara’daki riskli bir fay hattında yaşandığının altını çizen Şener Üşümezsoy, "Güney Marmara sınırında olan fay hattı Marmara’da stres taşıyan faylardan biri, Mudanya depremi tam da bu noktada oldu" dedi ve bu depremin daha büyük depremlerin habercisi olabileceğine, Marmara’daki en riskli ve en fazla stres taşıyan fay hattının bu bölge olduğuna vurgu yaptı. 

Marmara’da kırılan ve stres yüklü fay hatlarını harita üzerinden işaret etti ve "1999 depreminden sonra Çınarcık güneybatısına giden Esenköy Bozburun fayı, Gemlik Körfezi’nden geçip batıya doğru ilerleyen fay stresle yüklendi" şeklinde konuştu.

Güneyde ise Mandıra Körfezi’nden Sarıköy fay hattına ilerleyen bir fay olduğunu aktaran Üşümezsoy, açıklamasını "Ayrıca Uludağ’ın Orhaneli bölgesinde aktif bir fay bulunuyor. Herkes Marmara’nın kuzeyine bakıyor ama güney fay hattında stres yükleniyor. Marmara bölgesinde en riskli fay hattı bu bölgedir" diyerek tamamladı. 

Doların 4 gün sonra geleceği rakam şimdi açıklandı! Dolar yatırımcıları bu habere bakmadan dövizciden içeri girmeyin

Aile Bakanlığı açıkladı! 1250 TL son olarak o tarihte hesaplara yatacak! Mayıs ayı yardım parası ödendi mi?

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Katalonya, iki senedir boş tutulan daireleri kamulaştırmaya başladı!