01 / 05 / 2024

Deprem uzmanı o ile dikkat çekerek açıkladı: Bu bölgede deprem olması mümkün!

Deprem uzmanı o ile dikkat çekerek açıkladı: Bu bölgede deprem olması mümkün!

Hakkari'de dün akşam saatlerinde peş peşe meydana gelen depremlerin ardından 28 ev ve 1 ahırda çatlaklar tespit edildi. Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu depremleri değerlendirdi. İşte ayrıntılar...



Hakkari Yüksekova'da dün saat 19.37'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından saat 19.52'de 3,5, saat 20.06'da ise 4,5 büyüklüğünde iki sarsıntı daha oldu. Şehir gece saat 01.28 sıralarında 3,8 büyüklüğünde bir kez daha sallandı. 

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, depremlerin ardından Yüksekova Kaymakamlığına giderek İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

Ali Çelik, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine gelen ihbarlar sonucu bölgeye hasar tespit ekiplerinin yönlendirildiğine dikkat çekti. 

"Yapılan tarama sonucunda genel hayata olumsuz yönde etki edebilecek bir tespit bulunmamakla birlikte gelen ihbarlar sonucunda 28 ev ve 1 ahırda çatlaklar tespit edilmiş olup, bu çatlaklar için hasar tespit komisyonu görevlendirildi" bilgilerini veren Çelik, ekiplerin olası artçı depremler sebebiyle oluşabilecek risklere karşı ivedilikle çalıştığını, vatandaşlar için gerekli bildirimlerin ve tedbirlerin alınacağını söyledi. 

Deprem uzmanı o ile dikkat çekerek açıkladı: Bu bölgede deprem olması mümkün!

İTÜ'lü yerbilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari'de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremle ilgili X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

ARAP LEVHASI, DOĞU ANADOLU'YU SIKIŞTIRDI

Yaptığı açıklamasında "Yazılı- Yüksekova Hakkari’de 4,7 ve ardından da 4,6 artçı deprem oldu. Depremler muhtemelen Bitlis- Zagros Bindirme kuşağının içerisinde" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Naci Görür, bu bölgede depremin olmasının mümkün olduğuna dikkat çekti. 

Görür, bunun sebebini de "Çünkü Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederk Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı. Dolayısıyla Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabilir" diyerek açıkladı. 

Deprem uzmanı o ile dikkat çekerek açıkladı: Bu bölgede deprem olması mümkün!

HEYELANA DİKKAT 

Yerbilimci Prof. Dr. Görür, "Hakkari ‘de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir" dedi ve Hakkari’de ulaşım yolları çok sınırlı olduğu için olası bir acil müdahalede alternatif yolların yapılmasının oldukça önemli olduğunu belirtti. 

Bu il 7.2 büyüklüğünde sallanmıştı, uzmanlar uyardı: Olası bir depremde yapı stokunun yarısından fazlası yıkılır!

2024'te neye yatırım yapmalı?

Benzin ve motorine 3 TL'lik ÖTV zammı geliyor! Çarşamba günü fiyatlar katlanacak! SON DAKİKA!

Kira tespit davaları mahkemeleri kilitledi!


Geri Dön