28 / 04 / 2024

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bugün 4,1 şiddetinde deprem oldu. Paniğe neden olan depremin hemen ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi. Ercan ''Türkiye'de Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var'' dedi.



Bugün Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bursa'nın Gemlik ilçesinde saat 15.14'te 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntı aralarında İstanbul'un da olduğu çevre illerden hissedildi. Bursa başta olmak üzere çevre illerden paniğe olan depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi. Ercan sosyal medya hesabından meydana gelen depremi değerlendirdi. Takipçilerden ise ''İkinci 6. Şubat mı geliyor?'' yorumu geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan @ovgunaercan
Türkiye’de gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık vardır. Bursa’da 3 üniversitenin jeofizik görüntülemeyle belirlediği Kayapa-Yenişehir Kırığı’nın Bursa Ovası’na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğu belirtiliyor.Bu kırık geçmişte 1855 depremini yapmıştır.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan @ovgunaercan
İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, ivedi deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki, oynak,deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor.Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir.İzin veren belediye yargılanmalıdır.

Şizofren Yazar @tt_yazar01: İkinci 6 Şubat mı geliyor .?

Biga'da 20 günde 150 deprem oldu, 'Yeni fay olabilir' dendi! Büyük Marmara depremini etkiler mi? 

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 


 


Geri Dön