20 / 07 / 2024

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Tekirdağ depremi için uyardı! 112 yıl öncesinde oldu! Şimdi endişe etmeyin...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Tekirdağ depremi için uyardı! 112 yıl öncesinde oldu! Şimdi endişe etmeyin...

Dün saat 22.26'da Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından Tekirdağ depremi için önemli açıklamalarda bulundu.




Marmara Denizi'nde dün saat 22.26'da 4.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; Marmara Denizinde, Balıkesir'e 9,70 kilometre uzakta meydana gelen sarsıntının derinliği 7,18 kilometre olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise depremin Tekirdağ'ın Güzelkoy açıklarında 4.2 büyüklüğünde meydana geldiğini duyurdu. Deprem vatandaşlar tarafından paniğe neden olurken, gözler deprem uzmanlarından gelecek açıklamalara çevrildi. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tekirdağ depreminin hemen ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.  Depremin Tekirdağ fay zonunda olduğunu ve 1912 yılında bu zonun kırıldığını düşünen Görür, endişe edilmemesi konusunda uyardı.

İşte Naci Görür'ün sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Prof. Dr. Naci Görür @nacigorur

Tekirdag-Guzelkoy aciklarinda 4,4’luk deprem oldu.Deprem Tekirdag Fay Zonunda. Bu zonun 1912 Sarkoy Depreminde kirildigini dusunuyoruz. Burada zaman zaman buyuklugu 4,0’lere cikan ve gaz cikislarina bagli depremlerin oldugunu da biliyoruz. Bu acidan cok endise etmiyoruz. 


 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara uyarısı: Bölge gerildi!


Geri Dön