18 / 10 / 2024

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Yedisu Fayı'na dikkat çekti: Daha yıkıcı deprem oluşturacak faylardan!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Yedisu Fayı'na dikkat çekti: Daha yıkıcı deprem oluşturacak faylardan!

Dün Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal önemli açıklamalarda bulundu. Peki bu depremler devam eder mi? Bölgede daha büyük deprem bekleniyor mu? 




Dün Malatya Kale merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzincan, Adıyaman, Kahramanmaraş, Batman, Tunceli ve Kayseri illerinde de hissedildiği belirlendi. 

Dün saat 10:46'da yaşanan ve merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremin derinliği 10,07 kilometre olarak açıklandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'daki depremden sonra 1211 ihbarın değerlendirildiğine, Elazığ'da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı, Malatya'da ise 18 az hasarlı binanın tespit edildiğine dikkat çekti. 

Söz konusu depremin ardından, uzman isimlerin açıklamaları peş peşe geldi. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Yedisu Fayı na dikkat çekti: Daha yıkıcı deprem oluşturacak faylardan!

TETİKLEME SONUCUNDA MEYDANA GELDİ 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu, Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafında irili ufaklı depremlerin gelecek günlerde beklenmesinin doğal olduğunu aktardı. 

Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu, söz konusu açıklamasında "Malatya'da meydana gelen deprem de tetikleme sonucu oluşmuş bir sarsıntıdır.. Büyüklükleri 5, 7 olur. İktidarın depremle mücadele diye bir gündemi yok" ifadelerini kullandı. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Yedisu Fayı na dikkat çekti: Daha yıkıcı deprem oluşturacak faylardan!

BU FAY DAHA YIKICI DEPREM OLUŞTURABİLİR

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal da depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "6 Şubat'taki ikinci depremin Sürgü-Çardak fayının kuzey uç kısmında bu tür depremler çok yoğun olarak devam ediyor. Her ay 3-5 deprem mutlaka oluyor ama genellikle 5 civarı depremler yaşanıyor" diye konuştu. 

Prof. Dr. Süleyman Pampal, vatandaşların korkmasının doğal olduğunu belirtti ve bu depremin bölgedeki olağan depremlerden biri olduğunu dile getirdi. 

Pampal, "Beklediğimiz depremler. Bölgede daha yıkıcı depremlere neden olacak faylar var. Kırılmaya yüz tutmuş faylar. Bunlardan en önemlileri de Erzincan ile Karlıova arasında Yedisu Fayı" şeklinde konuştu. 

Deprem bölgesindeki 66 bin konutun daha ihalesi tamam! İhalesi gerçekleştirilen bağımsız bölüm sayısı 340 bini geçti!

İBB Meclisinde 9 ilçedeki gayrimenkullerin satışına onay çıktı! Muhalefet şerhi olanlar da satılacak!

Malatya depreminin ardından deprem araştırmacısından son dakika uyarısı: Sürgü fayı da kırılmaya aday! 


Geri Dön