01 / 05 / 2024

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.



Türkiye'nin yüzde 100'ünün deprem bölgesi olduğunu belirten Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, vatandaşlara seslenerek; "Kaçmak göçmek yerine, bulunduğumuz yerde güvenli binalarda ve şehirlerde kalmak en olumlu yaklaşım olur" dedi.

DEPREMİN ÖNCEDEN TARİHİNİ SÖYLEYEMİYORUZ

"Depremin önceden tarihini söyleyemiyoruz.'' diyen Ersoya geçmişteki depremleri dikkate alarak bir periyot biçilebileceğini söyledi.

Marmara Denizi'nin içerisinde en son 1766'da çifte deprem olduğunu ve bundan sonra 250 yıllık dönemin dolduğu ifade edilerek depremin çok yaklaştığını söyleyen Ersoay'' Tarih vermemekle birlikte çok uzun bir periyot olmayacaktır. Yaklaşıyor demek doğru.'' dedi.

 Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

HAZIRLIKLI OLUN!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; depremlere karşı hazırlıklı olunmasını söyleyen Ersoya İstanbul ve Marmara bölgesindeki potansiyelin neden tehlikeli olduğunu çok ayrıntılı olarak anlattığını hatırlatarak'' Nüfus açısından yapı stoğundaki zaafiyet açısından, buna pek çok şey eklenebilir. Üstelik ulusal bütçenin önemli bir kısmının buradan geldiğini düşünürsek, Marmara depremi çok önemli, beklediğimiz bir deprem.'' diyerek vatandaşları uyardı.

Kahramanmaraş'ta artçı depremler devam ettiğini söyleyen Ersoy '' Artçı depremlerin sayısı da fazla. Mesela Malatya civarında 5 üzerinde deprem oldu. Bütün insanlar sokağa çıktı. Bu artçılar yaşanacak. Zaman zaman da artçıların büyüklükleri 5'e 6'ya kadar bile çıkabilir. Deprem aktivitesi sadece burayla sınırlı değil Türkiye'nin her yanına yayılmış durumda.” dedi.


KAÇMAK YERİNE GÜVENLİ BİNALARDA KALIN

Ersoya, Marmara depreminin büyüğünü kuzey kolda beklediğini ama Güney'de bir deprem aktivitesi başladığını açıkladı.

Güney'in de çok masum olmadığını söyleyen Ersoy '' Bu kol üzerinde de örnekler vermiştik. 1953'te Yenice Gönen depremi vardı. 1964'te Manyas depremi vardı. 1967 Adapazarı depremi gibi depremleri örnek olarak göstermiştik.'' dedi.

Ersoy Konya için ''elbette görece olarak iyi ama deprem Türkiye'nin hiçbir yeri masum değil.'' diyerek Türkiye'nin yüzde 100'ü deprem bölgesi bunun için kaçmak göçmek yerine, bulunulan yerde güvenli binalarda ve şehirlerde kalmak en olumlu yaklaşım olacağını söyledi.

 Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!
İSTANBUL'DA EN ÇOK ETKİLENECEK BÖLGELER

Ersoy depremde İstanbul'da en çok etkilenecek bögeleri açıkladı. Ersoy hem Anadolu Yakası'nda hem de Avrupa Yakası'nda Küçükçekmece ve Büyükçekmece koylarına kadar giden kısımlardaki koyların daha çok etkileneceğini, Kuzeyde Sarıyer, Eyüp'ün kuzeyi, Arnavutköy'ün kuzeyi ve Çatalça'nın olduğu kısımlara doğru bu etkinin azalacağını söyledi. 

Deprem uzmanından korkutan açıklama: 6 Şubat depremleri tüm fayları huzursuz etti! Malatya, İstanbul...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 

Geri Dön