Kent Haberleri

Deprem uzmanından korkutan açıklama: Adana ve Marmara hassasiyetini koruyor! İstanbul'da en az 7,2 büyüklüğünde olacak!

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana bölgesinin hassasiyetini koruduğuna dikkat çekerek, bölgedeki deprem riskini değerlendirdi. Görür, İstanbul depremi ile ilgili de son dakika değerlendirmelerini paylaştı.  Dr

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün dana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve beklenen Marmara depremi ile ilgili de değerlendirmelerini paylaştı. 

Prof. Dr. Naci Görür, Adana bölgesinin hassas olduğuna dikkat çekerek, Kahramanmaraş merkezli depremlerin açığa çıkardığı enerjiyi anımsattı. 

Söz konusu açıklamasında "Bugün depremin olduğu faylar, genellikle sol yönlü doğrultu atımlı faylar. 6 Şubat'ta Güneydoğu'da çok büyük bir deprem oldu, yani Doğu Anadolu fayı üzerinde" ifadelerine yer veren Prof. Dr. Görür, Doğu Anadolu fayının devamı olan Ölü Deniz de dahil, aşağı yukarı işte Diyarbakır dersek Hatay'a kadar, büyük bir deprem kuşağı olduğunun altını çizerek, 7.7 ve 7.6 şeklinde iki depremin meydana geldiğini, muazzam bir enerjinin açığa çıktığını vurguladı. 

Deprem uzmanından korkutan açıklama: Adana ve Marmara hassasiyetini koruyor! İstanbul'da en az 7,2 büyüklüğünde olacak!

NTV'de yer alan habere göre; Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli depremlerde  milyon ton TNT'ye eş değer bir enerji açığa çıktığına,  bu enerjinin ise bir kısmının kırılmamış olduğuna dikkat çekti. 

"O bölgede kırılmamış faya veya faylara transfer ediliyor. O nedenle, 6 Şubat depremlerinden sonra hemen 7 Şubat'ta Adana'ya, Hatay'a dikkat edilmesi gerektiğini söyledim. Sırf bu söylediğim transfer olayından ötürü ve nitekim de 15 gün sonra Hatay'da 6,4'lük deprem oldu" diyen Prof. Dr. Naci Görür, "Adana'da, çok sayıda Doğu Anadolu fay zonuyla ilişkili veya ona yakın olan deprem üretecek faylar, fay saçakları var. 5,6'lık bir deprem oldu, Adana'da belirli yerlerde, belli ölçüde yıkıma neden oldu" dedi ve Adana'nın hassasiyetini koruduğunu vurguladı. 

"Diğer faylarda da ne kadar stres transferi var, ne kadar stres birikimi var, onu bilmiyoruz. Diyelim Adana havzasındaki birçok fay, eğer uzun zamandır orada stres biriktiriyor ise ve 6 Şubat depremleri orada yeterince stres biriktirmiş olan faya bir enerji transfer ediyorsa; o fay üzerinde bardağı taşıran son damla olabilir ve belli ölçüde depreme neden olabilir" açıklamasında bulunan Prof. Dr. Görür, bölgede 5,6'dan daha küçük, 4,6 ve daha küçük depremlerin olabileceğine vurgu yaptı. 

Deprem uzmanından korkutan açıklama: Adana ve Marmara hassasiyetini koruyor! İstanbul'da en az 7,2 büyüklüğünde olacak!
​​​​​​

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen büyük yıkımın ardından, büyük deprem beklenen Marmara da gündem oldu. Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremi için de uyarılarını peş peşe sıraladı. 

Minimum 7,2 maksimum 7,6 büyüklüğünde bir deprem beklediklerine dikkat çeken Naci Görür, "Marmara'nın içerisinde Kuzey, Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu kırılmasını bekliyoruz. İstanbul'da deprem ciddi, değişen birşey de yok. Hep söylediğimiz gibi İstanbul'u depreme hazırlamak lazım" şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Kuzey Marmara en az 6.4 ve 7 büyüklüğünde iki depremle kırılacak! 

Karadağ, gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Deprem, pandemi ve tatil maliyetleri yazlık talebini katladı: Sayfiyelerde altın çağ!