Kent Haberleri

Deprem yönetmeliğine ''Deprem kimlik belgesi'' eklenmeli!

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, deprem felaketlerinin açtığı yaraları en aza indirgemek için son deprem yönetmeliğine “Deprem Kimlik Belgesi”nin eklenmesi gerektiğini söyledi. Bu sonuçlarla birlikte binaların sağlamlığının önemi gündeme yerleşti

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında 120 bine yakın bina kullanılamaz hale geldi. Bu sonuçlarla birlikte binaların sağlamlığının önemi gündeme yerleşti.

Bu noktada tasarruf finansman sektörünün öncü şirketlerinden Birevim’in Genel Müdürü Av. Mahir Orak, son yıllarda yaşanılan deprem felaketlerinin açtığı yaraları en aza indirgemek için son deprem yönetmeliğine “Deprem Kimlik Belgesi”nin  dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi.


DEPREM YÖNETMELİĞİNE DEPREM KİMLİ BELGESİ EKLENMELİ!

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak “Deprem Kimlik Belgesi” nin deprem yönetmeliğine eklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, “Enerji kimlik belgesi son 5-6 yılda hayatımıza girdi ve çok hızlı bir şekilde aranılan bir kriter haline geldi. Bizim de tasarruf planı oluşturduğumuz gayrimenkullerin yüzde 95’ine yakını enerji kimlik belgesine sahip. 

Buna benzer şekilde deprem kimlik belgesi ile konutları daha güvenilir hale getirebileceğimizi düşünüyoruz. Son deprem yönetmeliğine dahil edilecek deprem kimlik belgesi ile konutların sağlamlığı belgelenebilir ve satın alacak kişiler şeffaf bir şekilde bilgilere ulaşabilir. Birevim olarak bu konuda sektörümüze öncülük etmek ve sorumluluk almak istiyoruz” dedi. 

DEPREM YÖNETMELİĞİ NEDİR?

Deprem Yönetmeliği, son depremlerin ardından milyonlarca kişi tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki deprem yönetmeliği nedir?

 Türkiye Deprem Bölgeleri haritası ile belirlenmiş tehlike bölgelerinde inşa edilecek bina türü yapıların, depreme dayanıklı olarak inşa edilebilmesi için gerekli hesap esasları ile yapım kurallarını, binaların önem derecesi ve yerel zemin koşullarını da göz önüne alarak belirleyen yönetmeliktir.

Bu Yönetmelik hükümleri, deprem bölgelerinde yeni yapılacak olan binalar ile daha önce yapılmış mevcut binalara uygulanmkta.

Bu Yönetmelik hükümleri, betonarme (yerinde dökülmüş ve öngerilmeli veya öngerilmesiz prefabrike), çelik ve yığma binalar ile bina türü yapılar için geçerli olmakta.

İzmirliler dikkat! Binaların yapı durum tespiti için başvurular başladı! Binalara deprem karnesi verilecek!

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Deprem bölgesindeki yeni konutların inşası için en az 3 ay beklenmeli! 

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!