Kent Haberleri

Depremde ağır hasar alan işletme sayısı açıklandı!

Deprem bölgesindeki esnaf işletmelerinin yüzde 50,49'unun ağır hasarlı olduğunu belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en büyük isteğinin hibe desteği verilmesi ve mevcut borçların 2 yıl süreyle ertelenmesi olduğunu söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen esnafın hibe desteği ve mevcut borçlarının 2 sene ertelenmesine ilişkin taleplerini ilgili bakanlıklara ilettiklerini kaydetti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, deprem bölgesinde esnaf ve sanatkarın, borç ertelemesinden çok hibe destekleriyle ayağa kaldırılabileceğini söyledi.

‘ESNAFIN EN BÜYÜK İSTEĞİ BORÇLARININ 2 SENE ERTELENMESİ’

Sözcü'de yer alan habere göre, depremlerden olumsuz olarak etkilenen esnafın zararlarını tespit edip, onların talepleri doğrultusunda projeler geliştirerek sorunlarının çözülmesi için “Deprem Bilgi Formu” oluşturduklarını anımsatan Bendevi Palandöken önemli açıklamalar da yaptı.

Bendevi Palandöken açıklamasında "İnternet sitemiz üzerinden yayımladığımız bu forma gelen başvurulara göre esnafımızın en büyük isteği hibe desteği verilmesi ve mevcut borçların 2 yıl süreyle ertelenmesi yönünde." diyerek, esnaf ve sanatkarları yeniden ayağa kaldırmak ve ticari hayatı canlandırmak için iş yerlerine, hasar durumuna göre, hibe desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

Bendevi Palandöken ayrıca açıklamasında esnaf ve sanatkarlar şu anda iş yapamadığı için mevcut borçların ödenmesinin de mümkün olmadığını söyleyerek, iş yerleri yeniden faaliyete geçene kadar kredi ve kredi kartları başta olmak üzere esnafımızın Bağ-Kur ve SSK gibi mevcut borçlarının en az 2 sene süre ile faizsiz olarak ötelenmesi gerektiğini söyledi.

İŞLETMELERİN YÜZDE 50,49’U AĞIR HASARLI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklamasında deprem bölgesindeki esnafın emeklilik ve ilaç hakkı dahil tüm sağlık hizmetlerinden faydalanabilmelerine imkan verecek uygulamaların hayata geçirilmesini de istedi.

Ayrıca verilen detaylara göre, Deprem Bilgi Formu’ndan edinilen verileri ilgili bakanlıklarla paylaştıklarını kaydeden Bendevi Palandöken, “Buna göre, deprem bölgesindeki esnaf işletmelerinin yüzde 31,22'lik kısmı az hasarlı, yüzde 18,29’luk kısmı orta hasarlı ve yüzde 50,49’luk kısmı ağır hasarlı durumda. En çok başvuru yapan şehirlerimiz de Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya oldu” dedi.

Deprem, konut piyasasını nasıl etkiledi? 

İstanbul’la ilgili son dakika gelişmesi! Üç ilçe o bölgeye taşınıyor!

Deprem olasılığı tercih değiştirtti! İki ilde emlak satışları patladı