27 / 04 / 2024

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.



Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ağır hasar alan Adıyaman'da 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Büyükbaş hayvanları depremlerde telef olan çiftçilere hayvan dağıtımı için merkeze bağlı Çemberlitaş köyünde tören yapıldı.

Adıyaman Valisi Osman Varol, yapılan törende gazetecilere, depremde hayvanları telef olan afetzedelere yeni hayvan dağıtımı yaptıklarını kaydetti.

Varol, devletin desteğiyle ilde 11 bine yakın küçükbaş, 1100 de büyükbaş hayvanın dağıtıldığını bildirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ise Adıyaman'da küçükbaş hayvanların dağıtımının tamamlanması ile büyükbaş hayvan dağıtımına başladıklarını ifade etti.

Hayvanların Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) desteğiyle çiftçilere verildiğini anımsatan Kıyas, "Adıyaman'da 356 çiftçimize 10 bin 859 küçükbaş hayvanı dağıttık. Şimdide 386 çiftçimize 1095 büyükbaş hayvan dağıtımını yapmaktayız" dedi.

Hayvanı telef olan üreticilere birebir hayvanlarını verdiklerini söyleyen Kıyas, "Bu hayvanlar TİGEM tarafından yetiştirilen hayvanlar." şeklinde konuştu.

Üreticilerden Fadime Gündoğdu ise depremde ahırının yıkıldığını, telef olan 2 büyükbaş hayvanının yerine yeni büyükbaş verildiğini söyledi.

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

Öte yandan  Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere yönelik sağlanan destek ödemelerine hız kesmeden devam ediyor.

1. ve 2. aşama destekler kasım ayı ortasına kadar hesaplara yatırılırken, 15 Kasım itibariyle farklı destek ödemelerinin yapılacağı ve yeni destek başvurularının açılacağı belirtildi. 

Yeni başvuruya açılması planlanan ödemelerin mazot destekleri ile alakalı olduğu bilinirken, Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesinde Mazot ve gübre desteği başvuruları hizmete açıldığı kaydediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 15 Kasım'da başlattığı mazot desteği başvurularının 15 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Konu ile alakalı yapılan açıklamada  "Başkenti ve Başkentlileri Kalkındırmaya Devam Ediyoruz. 2024 yılı Mazot Desteği kapsamında, kendi adına ait traktör ruhsatı ve çiftçi kayıt sistemi belgesi olan üreticilere en az 5 dekar ve en fazla 20 dekar arasında destekleme yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca geçtiğimiz gün Bakanlık tarafından yapılan paylaşımda, 47 milyon 185 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılacağı açıklanmıştı.

Organik tarım yapan 2 bin 500 üreticiye destek sağlanacak

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!


Geri Dön