Kent Haberleri

Depremden etkilenen şehirlerdeki öğretmenler hangi illere tayin isteyebilecek? Öğretmenlerin tayin başvuruları ne zaman?

MEB tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki öğretmenlere iller arası tayin hakkı verildi. Peki depremden etkilenen şehirlerdeki öğretmenler hangi illere tayin isteyebilecek? Öğretmenlerin tayin başvuruları ne zaman?  MEB, bu çerçevede Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya kentleri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görevde bulunan öğretmenlerin 22 il kapsamında şehirler arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusunu yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen şehirlerdeki öğretmenlere iller arası tayin hakkı verildi. 

MEB, bu çerçevede Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya kentleri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görevde bulunan öğretmenlerin 22 il kapsamında şehirler arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusunu yayımladı. 

Depremden etkilenen şehirlerdeki öğretmenler hangi illere tayin isteyebilecek? Öğretmenlerin tayin başvuruları ne zaman? 

NTV'de yer alan habere göre; öğretmenlerin tayin atama başvuru tarihleri sık sık araştırılmaya başlandı. 

Bakanlığın deprem bölgelerinde görevde bulunan öğretmenler için tayin ataması için yaptığı duyuruya göre, 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapanların, şehirler arası isteğe bağlı yer değişikliği işlemi için 5-7 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınacak. 

Depremden etkilenen bölgelerde görev yapan öğretmenlerin tayin atama başvuru sürecinin tamamlanmasından sonra atamalar ise 10 Temmuz tarihinde yapılacak. 

Depremden etkilenen şehirlerdeki öğretmenler hangi illere tayin isteyebilecek? Öğretmenlerin tayin başvuruları ne zaman? 

ATAMALARDA HANGİ ŞEHİRLER SEÇİLEBİLECEK? 

Bu çerçevede yapılacak yer değişikliği işleminde öğretmenler, İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van olacak şekilde 22 şehirde bulunan eğitim kurumlarını tercih edebilecekler.

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ya da 7433 sayılı kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlardan bu duyuru çerçevesinde başvuru yapacaklar için ilgili mevzuatta öngörülen 4 senelik çalışma süresi koşulu da aranmayacak. 

Söz konusu yer değişikliği işlemine ilişkin başvuru hakkından, kapsama alınan şehirlerdeki öğretmenler, herhangi bir süre görev yapma şartı olmadan faydalanabilecek.

Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde bulunan  Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle gerçekleştirilebilecek. 

Yer değiştirme isteği yapacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formu’na yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış veya ksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinden isteyebilecek. 

Öğretmenler, aynı ya da farklı şehirlerden en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. 

İkinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olanlardan yöneticiliğini sürdürmek istemeyenler de başvuruda bulunabilecek. 

TEİAŞ duyurdu: Elektrik santrallerine 379,6 milyon liralık destek verilecek!

ÇAYKUR resmen açıkladı: İkinci sürgün yaş çay alımları başladı!

Son Dakika! ALES/2 başvuruları başladı! ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte başvuru ekranı...

Devlet destekli tarım sigortalarında sigorta bedeli yüzde 138,1 arttı!