Ekonomi

Depremden sonra Bakanlık’tan sevindiren haber! Milyonlarca kişiye erken maaş müjdesi geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan sevindiren haber geldi. İşte haberin detayları!Bu yardım seli devam ederken son dakika gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor

Türkiye merkez üstü Kahramanmaraş olan 2 büyük depremin yaralarını sarmak için canla başla uğraş veriyor. Bu yardım seli devam ederken son dakika gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Bakanlıktan milyonlarca memura maaş müjdesi. İşte detaylar…

Kahramanmaraş’ta arama, kurtarma çalışmaları tam gaz sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca memura maaş müjdesi verildi. Bakan resmen duyurdu, maaşlar öne çekildi. İşte haberin detayları...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetinde 2 büyük deprem 10 ilimizi birden vurdu. Bundan dolayı da depremin bilançosu giderek artıyor. Yüzlerce bina yerle bir olurken binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları tam gaz devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca memura maaş müjdesi verildi. Depremden sonra Bakanlık açıkladı. Maaş ödemeleri ileriye alındı ve tarih belli oldu.

İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA: MİLYONLARCA MEMURA MAAŞ MÜJDESİ

Türkiye son 3 gündür depremde meydana gelen yaralarını sarmaya çalışıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizi birden vuran büyük depremin yankıları hala devam ediyor. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca memura maaş müjdesi geldi.

BAKANLIK RESMEN AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda memur maaşlarının öne alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada milyonlarca memurun maaşları 11 Şubat tarihinde hesaplara yatacağı belirtildi. Buna göre ülke genelindeki tüm memur maaşları 11 Şubat tarihinde ödenecek. Memurlar maaşlarını normalde 15 Şubat tarihinde alıyordu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 5 BİN 500 LİRA

Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emekliler ve hak sahiplerine dosya bazında 3 bin 500 TL olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 5 bin 500 TL’ye çıkacak.

YENİ ARA ZAM YAPILACAK MI?

6 AYLIK ENFLASYON ORANI YÜZDE 8'İ GEÇERSE…

Zam oranının üstünde bir enflasyon yaşanması durumunda, memur ve memur emeklilerinin maaşına, enflasyon farkı yansıyor. Bu çerçevede toplu sözleşmede belirtilen yüzde 8'in üzerinde bir enflasyon rakamı açıklandığı zaman, memur ve memur emeklileri, enflasyon fark ödemesi alacaklar. Yani bu durumda Temmuz ayında yüzde 6 zamma ek olarak enflasyon farkı alınabilmesi için, ilk 6 ay enflasyonun yüzde 8'i geçip geçmeme durumuna bakılacak.

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?