Kent Haberleri

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen yapılarla ilgili başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda 997 zanlının sorumluluğu saptandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen yapılarla ilgili soruşturmalarda 93'ü müteahhit, 123'ü yapı sorumlusu, 13'ü yapı sahibi ve 18'i binada değişiklik yapan olmak üzere toplamda 247 şüpheli tutuklandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen yapılarla ilgili başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda 997 zanlının sorumluluğu saptandı.

Söz konusu soruşturmalar kapsamında 93'ü müteahhit, 123'ü yapı sorumlusu, 13'ü yapı sahibi ve 18'i binada değişiklik yapan olmak üzere toplamda 247 şüpheli tutuklandı. Aktarılan detaylara göre, 78'i müteahhit, 177'si yapı sorumlusu, 37'si yapı sahibi ve 30'u binada değişiklik yapan olmak üzere toplamda 322 zanlı hakkında da adli kontrole hükmedildi.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, 198 şüpheli hakkında yakalama kararı, 102 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi.

Başsavcılıkların talimatıyla halen 2 kişi gözaltında bulunurken, şüphelilerden 35 kişinin hayatta olmadığı belirlendi. Yapılan detaylı incelemelerde 9 zanlının ise yurt dışında olduğu tespit edildi, 82 şüpheli de ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

HIRSIZLIK SORUŞTURMALARI

Yine verilen detaylara göre, Cumhuriyet başsavcılıklarının, depremler sonrasında bölgede yaşanan hırsızlık olaylarına yönelik soruşturmaları kapsamında, toplam 388 olayla ilgili 317 şüpheli saptanmıştı. Ayrıca bu şüphelilerden 206'sı tutuklanırken, 37 kişi hakkında ise adli kontrole hükmedilmişti.

Ayrıca söz konusu soruşturmalar çerçevesinde, 29 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 10 kişi ifadesinden sonra serbest bırakılmış ve 13 şüphelinin de halen gözaltında olduğu belirtilmişti.


CAN KAYBI SAYISI 45 BİNİ GEÇTİ

6 Şubat tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat artmıştı.

Kahramanmaraş’ın dışında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir eden ve asrın felaketi olarak belirtilen deprem sonrası üç ay süreyle OHAL ilan edilmişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında “Bugüne kadar enkazlarda, hastanelerde yaşamını yitiren vatandaşımızın, depremzedelerimizin sayısı 45 bin 968. Bunların içerisinde 4 bin 267 Suriyeli kardeşimiz var” ifadelerini kullanmıştı.

Deprem bölgesinde artçılar ne kadar daha devam edecek? Uzman isim tek tek açıkladı! 

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Deprem bölgesinde ekonomi nasıl canlanacak? İşte o 5 proje!