Kent Haberleri

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine tam bu kadar destek ödenecek! Rakamlar bir bir açıklandı! 

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine sağlanacak ödemeler tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Depremden Zarar Gören İllerde Deniz ve İç Sularda Avcılık Yapan Balıkçıların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı ve 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe alındı

Kahramanmaraş merkezli meydnaa gelen deprem sebebiyle  afet bölgesi ilan edilen şehirlerde, denizde ve iç sularda avcılık yapan balıkçı gemisi sahiplerinin desteklenmesi ile ilgili usul ve esaslar tek tek belirlendi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Depremden Zarar Gören İllerde Deniz ve İç Sularda Avcılık Yapan Balıkçıların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı ve 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe alındı. 

"Depremden Zarar Gören İllerde Deniz ve İç Sularda Avcılık Yapan Balıkçıların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" ile, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle, afet bölgesi olarak ilan edilen şehirlerdeki deniz ve iç sularda avcılık yapan balıkçı gemisi sahiplerinin, gerçekleştiremedikleri avcılık faaliyeti gerekçesiyle ortaya çıkan gelir kayıplarını gidermek ve avcılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini temin etmek için yapılacak desteklemelerin uygulamasına ilişkin usul ve esaslar tek tek açıklandı. 

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine tam bu kadar destek ödenecek! Rakamlar bir bir açıklandı!

"Depremden Zarar Gören İllerde Deniz ve İç Sularda Avcılık Yapan Balıkçıların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" kapsamında, Adana ve Hatay'da kayıtlı denizde avcılık yapan balıkçı teknesi sahiplerine 5 bin Türk Lirası ile 60 bin Türk Lirası arasında destekleme ödemesi gerçekleştirilecek.

Yine iç sularda avcılık faaliyetinde bulunan Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'ya kayıtlı balıkçı tekne sahiplerine de 3 bin 500 Türk Lirası ile 6 bin Türk Lirası arasında destek ödemesi verilecek. 

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine sağlanacak ödemeler balıkçı gemilerinin boyuna ve şehirlere göre farklılaşıyor. 

Desteklemeye ilişkin başvuru tarihleri Bakanlığa bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacak. 

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine tam bu kadar destek ödenecek! Rakamlar bir bir açıklandı!

Balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine destek ne zaman yatacak? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine destek ödemeleri 6 Şubat-31 Aralık 2023 döneminde gerçekleştirilecek. 

Depremden etkilenen vatandaşlar için seferber olan devlet, balıkçıların bu süreçte uğradığı zararların tazmini açısından aldığı kararla bölge balıkçılığının sürdürülebilirliğini planlıyor. 

Adana ve Hatay illerinde denizde avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemileri için gemi sahiplerine, bir defaya mahsus olacak şekilde yapılacak destekleme ödemeleri şu şekilde: 

0-4,99 metre balıkçı gemileri

Adana: 5.000 lira 
Hatay: 10 bin lira

5,0-9,99 metre balıkçı gemileri

Adana: 7.500 lira 
Hatay: 15 bin lira

10,0-11,99 metre balıkçı gemileri

Adana: 10.000 lira 
Hatay: 20 bin lira

12,0-14,99 metre balıkçı gemileri

Adana: 15.000 lira 
Hatay: 30 bin lira

15,0-19,99 metre balıkçı gemileri

Adana: 20.000 lira 
Hatay: 40 bin lira

20,0-29,99 metre balıkçı gemileri

Adana: 25.000 lira 
Hatay: 50 bin lira

30,0 metre ve üstü balıkçı gemileri 

Adana: 30.000 lira 
Hatay: 60 bin lira

Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde içsularda avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemileri için gemi sahiplerine bir defaya mahsus olacak şekilde yapılacak destek ödemesi tutarları şu şekilde:

0-4,99 metre balıkçı gemileri 

Gemi başına: 3.500 lira

5,0-7,99 metre balıkçı gemileri 

Gemi başına: 4.250 lira

8,0-9,99 metre balıkçı gemileri 

Gemi başına: 5.250 lira

10-11,99 metre balıkçı gemileri 

Gemi başına: 6.000 lira

Dolarda dananın kuyruğu o tarihte kopacak! Amerika Merkez Bankası açıkladı! İşte doların geleceği rakam

Son dakika! 11 ilde fatura borçları tek tek silindi!

Benzine bir haftada ikinci zam geliyor! Yarın fiyatlar değişecek! BP, Opet, PO 25 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Evde bakım maaşı yatırılan şehirler listesi belli oldu mu? Evde bakım maaşı sorgulama detayları 25 Mayıs 2023!