Ekonomi

Depremzede destek ödemesi yatmamış olanlar dikkat! Son kontroller için buraya gitmeniz gerek!

AFAD tarafından vaat edilen 10 bin TL'lik hane başı destek ödemesi yatmamış olan depremzedeler var. Peki desteğin yatması için nereye başvurmak gerekiyor? Söz konusu nakit desteğinin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen hesaplarında 10 bin TL'yi göremeyen depremzedeliler için uzmanlar uyarıda bulundu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketi depremden etkilenen tüm vatandaşlara AFAD tarafından hane başına 10 bin TL’lik nakit desteğinin verileceği söylenmişti. Söz konusu nakit desteğinin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen hesaplarında 10 bin TL'yi göremeyen depremzedeliler için uzmanlar uyarıda bulundu. Uzmanlara göre bazı kontrol adımlarının atılması gerek. 

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş ilinde meydana gelen deprem sonrası açıklanan son verilere göre 10 ilde toplamda 50 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Türkiye'yi çok büyük deprem korkusu içerisine sürükleyen bu art arda gelen asrın felaketi vatandaşları derinden etkiledi. Milyonların yüreği deprem felaketi ile yanarken olası yeni depremlere karşı hazırlıklı olmadığımız bir kere daha bilanço ile anlaşıldı. 

Deprem felaketinin acısı hala devam ederken bugün depremzede desteklerine ilişkin yeni bir gelişme meydana geldi. Felaketin ardından yapılan açıklamalara göre depremzede hanelerin her birine 10 bin TL tutarında nakit desteğinin verileceği bildirilmiş ancak birçok depremzede aile hesaplarına destek ödemesinin yatmadığını söylemişti. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AFAD yetkilileri, bu duruma bazı faktörlerin sebep olduğunu belirtti.

Peki depremzede destek ödemesi yatmamış olanlar nasıl bir yol izleyecek? 
 

DEPREMZEDE DESTEK ÖDEMELERİ YATMADI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ekiplerin hasar tespit çalışmalarını tamamlamaları ile birlikte depremzede aileler için hane başı 10 bin TL'lik destek ödemesinin hesaplara aktarılacağı ifade edilmişti. Ancak birçok aile 10 bin TL’lik desteğin hesaplara yatmadığını bildirdi. 

Yetikililer tarafından yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilmiş olan 1 milyon 506 bin 317 hane belirlendi. AFAD tarafından hane başına 10 bin TL destek verileceği belirtilmişti. Hane başı destek ödemesinin devam edildiğine AFAD yetkililerinden açıklama geldi. AFAD yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre destek ödemelerinde sona yaklaşıldı.

DESTEK ÖDEMELERİ YATMAMIŞ OLANLAR NE YAPACAK? 

AFAD yetkilileri tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre hane başı desteği yatmamış olan depremzedeler il ve ilçelerde kurulmuş olan AFAD müracaat noktalarına, bölgenin dışında kalan depremzedeler ise il ADAF Müdürlüklerine şahsen başvuru yaparak konuyu çözüme kavuşturabilirler. 

Vakıfbank'tan emekliye özel kredi müjdesi! Düşük faizli kredi imkanını sakın kaçırmayın!

İstanbullular dikkat! ilçe ilçe elektrik kesintisi yaşanacak! İşte 25 Mart 2023 elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler!