Kent Haberleri

Depremzede esnafa 350 milyon liralık kalkınma desteği sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansınca yaklaşık 350 milyon liralık kaynakla esnafın kalkınması sağlanacak.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerine devam eden Fırat Kalkınma Ajansının Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, "asrın felaketi"ndeki depremlerden ekonomik anlamda da en çok etkilenen 4 ilden birisinin Malatya olduğunu ifade etti

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde çok sayıda iş yerinin yıkıldığı ve ağır hasar gördüğü Malatya ilinde Fırat Kalkınma Ajansınca yaklaşık 350 milyon liralık kaynakla esnafın kalkınması sağlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerine devam eden Fırat Kalkınma Ajansının Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, "asrın felaketi"ndeki depremlerden ekonomik anlamda da en çok etkilenen 4 ilden birisinin Malatya olduğunu ifade etti.

Genel Müdürlüğün, Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Planı programı doğrultusunda, deprem bölgelerine desteklerin devam ettiğini vurgulayan Yoğunlu, cazibe merkezi ve sosyal gelişmeyi destekleme programları kapsamında onaylanan 165 milyon TL'lik deprem sonrası kaynağı ilde kulandıklarını belirtti. 

İşte detaylar...

Yoğunlu, ajans olarak iş gücü ve iş yeri kaybından etkilenen Malatya'da, özellikle önemli yatırımlar yapılıp yeniden toparlanma ve acil olarak müdahale edilecek alanları belirlediklerine dikkat çekti.

Geliştirdikleri proje de bakanlığın onayı olduğuna dikat çeken Yoğunlu, "İnşallah geliştirdiğimiz projelerle 6 Şubat depremi sonrası dönemini kapsayacak şekilde toplamda yaklaşık 350 milyon liralık büyük ölçüdeki önemli kaynağı, Bakanlığımızın onayıyla doğrudan buraya sağlamış olacağız" diye kaydetti.

Malatya'da ekonomik anlamda depremin etkilerinin yoğun olarak görüldüğünü aktaran Yoğunlu, kentte hızlı şekilde esnaf ve sanayicilerin deprem öncesi duruma gelmesi için yoğun çalışıldığını vurguladı.

Yoğunlu, Malatya şehir merkezinden ziyade merkezdeki çarşı esnafının da depremlerden olumsuz etkilendiğini ve Ajans olarak kente ilk etapta 165 milyon TL'lik kaynak sağlandığını ifade etti.

Malatya genelinde özellikle Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı 22 bin 866 esnaf olduğunu söyleyen Yoğunlu, sayıların değişebileceğini, ellerindeki sayıya göre 1966 esnafın iş yeri bu depremde acil yıkılacak, yıkık veya ağır ya da orta hasarlı olduğunun bilgisini verdi. Yoğunlu, "Bu tabloya göre ilimizde valimiz koordinesinde esnafa geçici iş yerleri sağlamaya yönelik önemli çalışmalar yürütülüyor" diye kaydetti.

3 bin 500'ÜN ÜZERİNDE ÇARŞI VE DÜKKAN TAMAMLANDI!

İl genelinde Malatya Valisi Hulusi Şahin öncülüğünde 36 bölgede geçici çarşı oluşturulduğunu söyleyen Genel Sekreter Yoğunlu, deprem konutları ile iş yerleri için altyapı çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Yoğunlu, Malatya'da 3 bin 500'ün üzerinde çarşı ve dükkanın önemli kısmının tamamlandığını bildirdi.

Temel atma töreniyle gündem olan Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı!

İŞKUR duyurdu! 50 il için bekçi alımı başladı! En az lise mezunu! Hemen başvurun!