Kent Haberleri

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu

Depremzede hibe - kredi desteği başvuru tarihleri, şartları, faiz oranı ve vade sayısı ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz hafta 'Yerinde Dönüşüm Projesi' ile ilgili ayrıntıları tek tek paylaştı. 

Bakan Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamasında, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi yapısını yerinde yapmak isteyen afetzedelere, konutlar ve iş yerleri için faizsiz ve 10 yıl vadeli kredi imkanı sunulacağını belirtti. 

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar ve detaylar...

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde, evini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlara, konutları için 500 bin ile 800 bin Türk Lirası, iş yeri için 250 bin ile 500 bin Türk Lirası arasında kredi imkanı sunulacak. Sürecin Bakanlık denetiminde yürütüleceği ve kredinin yanı sıra hibe de verileceği belirtildi. 

Depremzedelerin konutları için 500 bin Türk Lirası, iş yerleri için de 250 bin Türk Lirası hibe verileceği açıklandı. Bakan Mehmet Özhaseki, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Krediler 2 yıl ödemesiz, toplamda 10 yıl vadeli ve faizsiz olacak" ifadelerini kullandı. 

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar ve detaylar...

Depremzedelere verilecek krediler 2 yıl ödemesiz, sıfır faizli ve 10 yıl vadeli olacak. Kredilerin tavan fiyatı konusunda konutların metrekarelerinin belirleyici olacağının altı çizilirken, rakamlar şu şekilde açıklandı: 

Brüt inşaat alanı 100 metrekareye kadar olan konutlar için kredi tutarı 500 bin lira, 101-150 metrekare aralığında olan konutlar için 700 bin lira, 151 metrekareden büyük olanlar için de 800 bin TL kredi verilecek. 

İş yerlerinde de brüt inşaat alanı 50 metrekareye kadar olan işyerleri için 250 bin lira, 51-100 metrekare aralığında olan işyerleri için 400 bin lira, 101 metrekareden büyük olan işyerleri için ise 500 bin TL kredi imkanı sağlanacak. 

DEPREMZEDE KREDİ VE HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN 2023?

Hibe ve kredi imkânından yararlanarak, konutunu ve iş yerini dönüştürmek isteyenler 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren, bölgede 22 noktada bulunan 'Yapım ve Dönüşüm Ofisleri'ne başvuruda bulunabilecek. 

İlk etapta 5 şehirde kurulacak olan Yapım ve Dönüşüm Ofisi sayısı, yoğunluğa göre artırılabilecek. Ofisler, Antakya, Defne, İskenderun, Belen, Kırıkhan, Samandağ, Hassa, Dulkadiroğlu, 12 Şubat, Elbistan, Pazarcık, Türkoğlu, Afşin, Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir, Adıyaman merkez, Gölbaşı, Besni, Kahta, İslahiye, Nurdağı ilçelerinde kurulacak. 

Hibe ve krediler, inşaatın ilerleme seviyesi belirlenerek hak edişlere göre ödenecek. Mülkiyeti tüzel kişilere ait olanlar da hibe ve kredi imkanından yararlanabilecek. 

Birden fazla konutu olan ve evli çocukları bu dairelerde yaşayanlar da hak sahibi sayılıyor. Bütün binaya sahip olan vatandaşlar bir  konutu için hibe alabilecek ve 3 daireye kadar da kredi imkanı sunulacak. 

Yapım sürecinde bakanlık tarafından müteahhitlere ve arsa sahiplerine destek olunması için tip sözleşmeler hazırlanacak ve Bakanlık, hiçbir mağduriyete geçit vermeyecek. İşin gecikmesi veyahut tamamlanamaması halinde gerekirse konutları TOKİ yapacak. 

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Deprem bölgesi yolları için 1,2 milyar liralık ek kaynak ayrıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin harcamaları 761,7 milyar TL'yi bulacak! 179 bin konutun inşasına başlandı!