Ekonomi

Depremzede kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Deprem kira yardımı nereden alınır?

Depremzedelere yapılacak olan kira yardımına dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Depremzedelere kira yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!Kabine Toplantısı'ndan sonra değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere kira desteği ve taşınma yardımı yapılacağını duyurdu

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan depremzedelere destek açıklaması gelmişti. Kabine Toplantısı'ndan sonra değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere kira desteği ve taşınma yardımı yapılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca depremzede yakınlarına da yardım sağlanacağını bildirdi.

Peki, Depremzede kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Deprem kira yardımı nereden alınır? Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar…

DEPREM KİRA YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

İlk etapta oturulamaz hane başına 15 bin TL taşınma ve 2-5 bin arası kira yardımı, hane başına 10 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Bunun yanında 100 bin nakdi yardım da yapılacak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada " "Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız. "Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız" denilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışmalar için 100 milyar liralık kaynak ayırdık. Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız. Enkaz kaldırma çalışmalarından hemen sonra inşa çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

DEPREM KİRA DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK? DEPREM KİRA YARDIMI NEREDEN ALINIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada “Bir yıl içinde inşallah bu yıkılan binaları elimizdeki tip projelerle yeniden inşa edecek yeniden sahiplerine teslim edeceğiz.

10 bin TL vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlamış olacağız. İster Adıyaman’da ister farklı illerde bir yıl benim vatandaşlarım kalabilecek.” ifadelerini kullandı. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlara 1 yıl boyunca kira desteğinden yararlanabilecek. Depremzede kira yardımının nereden alındığına dair henüz net bir bilgi elimizde bulunmuyor.

DEPREMZEDE KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Depremzede kira yardımı başvurusunun nasıl yapıldığına dair henüz net bir bilgi elimizde değil. Detaylar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

Hastanelerde çalışmak isteyenlere müjde! KPSS’siz üstelik 11.400 TL ile hemen işe başlayın!

İş Bankası'ndan AFAD'a ağızları açık bırakacak bağış!