28 / 04 / 2024

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım alan Malatya'da temel atma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Çamurlu Mahallesi'nde bugün temeli atılan 400 sosyal konut projesinden depremzede kiracıların da ev sahibi olabileceği açıklandı.



Battalgazi Belediyesi tarafından Çamurlu Mahallesi'nde bugün saat 11:00'da temeli atılan 400 sosyal konut projesi için Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  depremde mağdur olan kiracıların da faydalanabileceğini açıkladı.

DEPREMZEDE KİRACILAR DA EV SAHİBİ OLABİLECEK!

Battalgazi Belediyesi tarafından bugün saat 11:00'da Çamurlu mahallesi'nde 400 konutun temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Temel atma töreninde konuşma yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, temeli atılan 400 konuttan depremde mağdur olmuş ve hak sahibi olmayan kriracıların da faydalanacağını dile getirdi. 

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

MALATYA YEŞİLYURT'TA 2 BİN KONUTUN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde hayata geçirilen afet konutları, kapı ve pencerelerin takılması, çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasından sonra hak sahiplerine verilecek.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde mart ayında temelleri atılmış olan toplamda 8 bin 799 deprem konutundan kaba inşaatı tamamlanmış olan 2 bin konutun sene sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

İlçede özellikle eski, tarihi yerleşim birimleri ile şehir merkezindeki yeni binaların depremde büyük hasar aldığını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devletin hızlı bir biçimde organize olarak önce yer belirlediğini daha sonra konutların ihale süreçlerini başlattığını dile getirdi.

BATTALGAZİ KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK? 

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Battalgazi ilçesinde afet konutlarının inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Deprem konutlarının tek tek teslim edilmeye başlandığı şu günlerde Battalgazi'deki konutların ne zaman teslim edileceği merak ediliyor. Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden sonra ilçede deprem konutlarının yapım işi ihale edilmişti. Bu kapsamda Bahçebaşı 2. etapta 599 konut, 3. etapta 474 konut, 4. etapta 726 konut, Çamurlu'da da 681 konut inşa ediliyor. Yine aktarılan bilgilere göre, Çamurlu Mahallesi'ndeki aynı rezerv alanına toplamda 1.000 konutun daha inşa edileceği bildirildi.

Aktarılan bilgilere göre, Gelinciktepe bölgesindeki 4. etapta bulunan toplamda 726 konut, aralık ayında hak sahiplerine verilecek.

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin detayları tek tek açıklandı!

Başvurusu reddedilen depremzede mahkeme kararı ile konut hakkı kazandı!

Geri Dön