Kent Haberleri

Depremzede öğrencilere ÖSYM'den güzel haber!

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) deprem bölgesinden başvuran adaylara sağlanan ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı. ÖSYM, depremzede adayların sınav sürecinde ulaşım ve barınma sorunlarını önlemek için başvuru süresini 15 Haziran'a kadar uzattı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2023-YKS'ye ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylara yönelik ulaşım ve barınma desteği başvuru süresinin 15 Haziran mesai bitimine kadar uzatıldığını duyurdu

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) deprem bölgesinden başvuran adaylara sağlanan ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2023-YKS'ye ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylara yönelik ulaşım ve barınma desteği başvuru süresinin 15 Haziran mesai bitimine kadar uzatıldığını duyurdu.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2023-YKS'ye katılacak olan depremzede adaylara yönelik ulaşım ve barınma desteği süresi uzatıldı. Adaylar, 15 Haziran Perşembe günü mesai saati bitimine kadar başvurularını yapabilecekler.

 

Bu destek kapsamında adayların ulaşım ve barınma ihtiyaçları, öncelikli olarak KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurtları olmak üzere valilikler ve kaymakamlıklar tarafından AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) koordinesinde karşılanacak. Bu şekilde, depremzede olan adayların sınav sürecinde herhangi bir ulaşım veya barınma sorunu yaşamamaları hedeflenmektedir.

Ulaşım ve barınma desteği için başvurular, adayların kimlik kartı, 2023-YKS sınavına giriş belgesi ve ikametgah belgesi ile birlikte valilik ve kaymakamlıklara şahsen yapılacak. Başvuruların bizzat yapılması gerektiği vurgulanmaktadır.

Bu uzatma, deprem bölgesinde yaşayan adayların sınavlara eşit şartlarda katılabilmesi ve sınav stresi altında ulaşım ve barınma gibi temel ihtiyaçlarına odaklanabilmesi amacıyla yapılmıştır. Uzatılan süre sayesinde, depremzede adaylar başvurularını daha rahat bir şekilde tamamlayabilecek ve sınavlarına odaklanabileceklerdir.

ÖSYM'nin bu adımı, depremzedelere yönelik duyarlılığını ve eşitlik ilkesine verdiği önemi göstermektedir. Deprem sonrasında zor durumda olan adaylara destek sağlanması, onların sınav sürecinde adil bir ortamda yarışabilmesi için büyük önem taşımaktadır.

Asgari ücretlinin Samsung Galaxy S23 Ultra alması için ne kadar çalışması gerek? Samsung Galaxy S23 Ultra, lüks mü?
Dolar ve altın roket gibi fırlayacak! O tarih ve saate çok dikkatli olun! Hemen bakmayan, sonra bin pişman olur!
İhtiyaç sahiplerine müjde! Aile Bakanlığı ve Kızılay duyurdu! Hemen başvurana 3 bin TL para verilecek!