Kent Haberleri

Depremzede yol desteği detayları belli oldu! Depremzede yol parası başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara yol parası desteği veriliyor. Peki, destekten kimler faydalanacak? Yol parası desteği için nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar...6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden sonra afet bölgesine dönmek isteyen depremzedeler için kendi araçlarıyla gitmek isteyenler yahut toplu taşıma aracını tercih edenlere yönelik yol yardımı yapılacak

Depremden etkilenen vatandaşların deprem bölgesine dönüş işlemleri için yol masraf ödemeleri yapılacak. 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden sonra afet bölgesine dönmek isteyen depremzedeler için kendi araçlarıyla gitmek isteyenler yahut toplu taşıma aracını tercih edenlere yönelik yol yardımı yapılacak. 

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Türkiye'deki bütün valiliğe "Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri" konulu genelge gönderdi.

Söz konusu genelgede diğer illerden afet bölgesine, afet bölgesinden geçici olarak yaşadıkları diğer şehirlere, afet bölgesinden afet bölgesine gidiş dönüş yapmak isteyen vatandaşlarla ilgi tahliye taleplerinin karşılanması işlemlerinin kesintisiz şekilde devam ettiği ifade edildi.

Peki, depremzede yol yardımı nasıl, nereden yapılacak? Kimler depremzede yol parasından yararlanacak? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Yol parası başvurularının AFAD aracılığıyla alınacak olup başvuru detayları ile ilgili duyuru da daha önce paylaşılmıştı.

DEPREMZEDE YOL YARDIMI NASIL, NERDEN YAPILACAK? 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, kendi araçlarıyla gitmek isteyen vatandaşlar: Valilik ve Kaymakamlık tarafından oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvurada bulunabilecekler, gittikleri şehirdeki müracaat noktalarına geldiklerini belirterek masraflarını alabilecekler.

Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyen depremzedeler müracaat noktalarından tekrar yol masraf bölgesi için başvuracaklar, dönüş yaptıkları şehirlerdeki noktaya geldiklerini bildirerek masraflarını alabilecekler.

YOL MASRAFI ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILACAK?

Söz konusu yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankası kimlik numaraları üzerinden gerçekleştirilecek.

Toplu taşıma ile gitmek isteyen depremzedeler: Valilik ve Kaymakamlık tarafından oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvuruda bulunabilecek.

Valilik ya da Kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlarla afet bölgesine ulaşım sağlanacak.

Kendisi bilet alanlar ise müracaat noktalarına başvurmaları halinde bilet ücretleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden hesaplara aktarılacak.

DEPREMZEDE YOL DESTEĞİ PARASI BAŞVURU EKRANI 

Depremzede vatandaşların yol masrafı ödemesinden yararlanması için AFAD'a başvuru yapması gerekiyor.

Yol Masraf Belgesi talep eden depremzedeler "tahliye.afad.gov.tr" adresinden sisteme giriş yaparak işlemlerini tamamlayabilirler.

TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Çiftçiler 10 bin 500 TL diyor! Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücrete ilişkin kritik açıklama! 2023 Temmuz'da ara zam geliyor!