30 / 04 / 2024

Depremzedeler dikkat: Şimdi açıklandı! Kalıcı konutlarınız...

Depremzedeler dikkat: Şimdi açıklandı! Kalıcı konutlarınız...

BAYKAR tarafından, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutlarda sona gelindiği açıklandı. İşte ayrıntılar...



6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, 53 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, binlerce bina yıkıldı ve hasar gördü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, asrın felaketinde büyük yıkım yaşayan deprem bölgelerinin yeniden ihya ve inşa edilmesi amacıyla çalışmalar hız kesmeden devam ettiriliyor. 

11 ili etkileyen söz konusu depremlerin ardından yeni konut inşaları için çalışmalara hızla başlanırken, deprem bölgesinde birçok şirket de yeni konutların yapımını üstleneceğini açıklamıştı. 

Bunlardan biri olan BAYKAR tarafından, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutlarda sona gelindiği belirtildi. 

Depremzedeler dikkat: Şimdi açıklandı! Kalıcı konutlarınız...

Sabah Gazetesi'nden Ali Altuntaş'ın haberine göre; BAYKAR tarafından, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgelerindeki vatandaşların barınma ihtiyaçları için konut seferberliği çerçevesinde 1.012 konut bağışlamıştı. 

AFAD ile koordineli bir şekilde inşaları süren bin 12 adet konutun haricinde, 2 bin depremzedenin barınması amacıyla da BAYKAR Konteyner Kent hayata geçirilmişti. 

Depremzedeler dikkat: Şimdi açıklandı! Kalıcı konutlarınız...

Bunların yanı sıra, Ramazan Bayramı'na yeni yuvalarında giren depremzedeler de mutluluklarını gizleyemedi. Kahramanmaraş Şekeroba geçici barınma merkezinde yaşayan depremzedeler; konutlar ile ilgili konuştu. 

Bu çerçevede Bakanlık bir sene dolmadan yapımı tamamlanan 76 bin konutu depremden etkilenen ailelere teslim etti. Bayram öncesinde konutları teslim edilen depremzedeler, hayallerinden bile daha güzel bir eve kavuştukları için mutlu olduklarına dikkat çekerek, aslında bu evlerin 1 sene içinde tamamlanacağını düşünmediklerini söyledi. 

Yeni evlerine kavuşan Nuh Şahin ve eşi Hanife Şahin, hayallerinden bile daha güzel bir eve kavuştukları için mutlu olduklarını ifade etti. Nuh Şahin, yıkılan evlerinin yerine 1 sene içerisinde yeni evlerinin yapılacağı söylenince inanmadıklarını belirterek, "Dediler ki 'bu evler bir sene içerisinde yapılacak'. 'Hayaldir' dedim. Hiç aklımızdan geçmezdi. Sağ olsunlar devlet bize evimizi bir senede yetiştirdi ve verdi. Çok memnunuz. İçerisinde güvenle oturmaya başladık. Tüm zorlukları atlattık, şimdi aydınlık bir günde ailemle beraber bayramı kutlayacağız. Devletin sayesinde çifte bayram yaşıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Böyle devlete de canım kurban olsun" açıklamasında bulundu.

Evi, arsası olan emekliler dikkat: Emlak vergisi muafiyet şartları neler? Kimler emlak vergisi ödemez? 

Dul ve yetim maaşı alanlara yeni zam var mı? Şimdi son dakika maaşlarınıza bakın! Zamlı ödemeler kaç TL? 

Vatandaşların bankalara borcu bir senende yüzde 68 arttı! Borçlar 3 trilyon TL'yi geçti!


 


Geri Dön