Kent Haberleri

Depremzedeler için yapılacak 9 bin konuttan 3 bininin ihalesi tamamlandı!

Osmaniye'de yapılacak 9 bine yakın kalıcı konuttan 3 bininin ihalesinin tamamlandığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.6 Şubat meydana gelen depremler sebebiyle 9 bine yakın konutun yıkıldığı veya ağır hasar gördüğü Osmaniye'de il merkezi, ilçe ve köylere kalıcı konutların yapımıyla ilgili süreç sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Osmaniye'de evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için yaptırılacak 9 bine yakın konuttan 3 bininin ihale süreci tamamlandı.

6 Şubat meydana gelen depremler sebebiyle 9 bine yakın konutun yıkıldığı veya ağır hasar gördüğü Osmaniye'de il merkezi, ilçe ve köylere kalıcı konutların yapımıyla ilgili süreç sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, 6 Şubat'taki depremlerde büyük yıkımın meydana geldiği ilde yaraların sarılması için gereken çalışmalara en hızlı şekilde başlandığını kaydetti.

Kalıcı konutlarla ilgili bütün planlamaların yapıldığını ifade eden Demirtaş, yaklaşık 8 bin 350 ağır hasarlı ve yıkık bina karşılığında inşa edilecek konutlar için zeminler incelenip uygun yerlerin tespitlerinin yapıldığını söyledi. İhalelere ilişkin konuşan Demirtaş, "Bunların ara ara ihaleleri yapılıyor. Şu ana kadar 3 bin konutun ihaleleri yapıldı." şeklinde konuştu.

Peki, projeler ne zaman tamamlanacak? İşte ayrıntılar...

Demirtaş, ihaleyi alan firmaların şantiyelerini kurmaya başladığını kaydederek, yapılacak konutlarda yaklaşık 3 bin civarında köy konutunun olduğunu Osmaniye merkezde 4 bin 500 ağır hasarlı ve yıkık binanın olduğunu ve kalanları ise ilçe ve köylerde bulunduğu bilgisini paylaştı. Demirtaş bunlarla ilgili planlamaların yapıldığını ifade etti.

Köyde yaşayan vatandaşlar "Kendi yerinde mi yapılmasını istersiniz veya köy konutunun yerine ilçe ya da şehir merkezinde yapılan kalıcı konutlardan mı istersiniz" gibi seçenekler sağlandığını belirten Demirtaş, onların tercihleri doğrultusunda sürecin işleyeceğine vurgu yaptı.

8 AYDA TAMAMLANACAK!

Osmaniye'de yıkılan ve ağır hasarlı konutlar nedeniyle yaklaşık 9 bin kalıcı bina yapılacağını söyleyen Demirtaş, asıl net rakamın, hak sahipliği komisyonu toplanınca çıkacağını O yüzden yaklaşık 9 bin dediklerini ifade etti.

Demirtaş, hak sahipliği netleşince köy konutları ve merkezdeki konutlar dahil olmak üzere 9 bine yakın bir konut yapılacağı bilgisini aktardı.

Yer konusunda hem doğru zeminlerde ve doğru hesaplanmış projeler üzerinden çalışmalar yapılacağı ve temel atma, başlama süreçleri belli bir vakit aldığı için tam bir zaman vermenin zor olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Bir de tabii bütün bu 9 bin konutla ilgili yer seçimi, mülkiyet durumları ve bazı yerlerde kamulaştırma yapmak gerekiyor" dedi.

Sözlerine devam eden Demirtaş şu ifadeleri kullandı; "Dolayısıyla o süreçten bağımsız olarak şunu söyleyebilirim, başlanıldıktan sonra 8 ayda tamamlanacak inşallah."

TMO, Mayıs ayı hububat satışlarına başlıyor! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an ne kadar? Borsa borsa yeni fiyatlar! 

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!