28 / 04 / 2024

Depremzedeler icra kararını protesto etti!

Depremzedeler icra kararını protesto etti!

 Kocaeli’de, aralarında 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında Arızlı Konutlarına yerleştirilen depremzedelerin de bulunduğu grup, kira ve aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle, haklarında çıkartılan icra kararını protesto i&c



  Kocaeli’de, aralarında 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında Arızlı Konutlarına yerleştirilen depremzedelerin de bulunduğu grup, kira ve aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle, haklarında çıkartılan icra kararını protesto için Kocaeli Adliyesi önünde eylem yaptı. Grup, Kocaeli Valiliğince, haklarında konutların tahliyesi için açılan davanın 2. duruşmasının ardından Kocaeli Adliyesi önünde toplandı. Burada grup adına basın açıklamasını yapan Recep Uğur, bugün 1. İcra Hukuk Mahkemesinde, Kocaeli Valiliğinin kendilerinin Arızlı Konutları’ndan tahliyesini öngören davanın duruşmasında 43 depremzedenin davalı olarak katıldığını söyledi.

Duruşmanın mahkemeye sunulan yeni delilerinin incelemesi amacıyla ileri bir tarihe ertelendiğini ifade eden Uğur, " Mahkeme, geçen duruşmada Vakıfbank Kocaeli Merkez Şubesi’nden depremzedelerin söz konusu bankaya yatırdığı paranın hangi amaçla yatırıldığına ilişkin belgelerin eline ulaşmaması ve tarafımızca sunulan yeni delillerin incelenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi" diye konuştu.

Sakarya Bölge İdare Mahkemesince 2002 ve 2003 yıllarında çıkarılan kararda, kendilerinin kira ödemek zorunda olmadığının belirtildiğini ifade eden Uğur, şöyle konuştu:

"Burada yargı "Depremzededen kira alamazsın" diyor. Kesin hükm bağlamış bu konuyu. Bu karardan sonra 2006 yılında Kocaeli Valiliği depremzedelerle kira sözleşmesi yapıyor. Kocaeli Valiliği burada "Biz sosyal devletiz" diyor. Bu sözleşmenin ardından Sakarya Bölge İdare Mahkemesinin kararının temyizi için 2008’de Danıştay’a başvuruyor. Bu hukuk usulüne aykırıdır. Bu davanın buraya gelmesi aykırıdır. Valilik 2010 yılında istedikleri kararı çıkarttırıyor ve buradan hareketle icra sürecini başlatıyor. Sonunda kamuoyuna bizi beleşçi olarak tanıtıyor. Ama biz beleşçi değiliz. Niye beleşçi değiliz. İddia ettikleri gibi biz 2001 ve 2006 yılları arasında, kira alınmamasına dair bir hüküm olmasına rağmen kira ödemişiz. Bu şekilde bizlerden kira alınmış, bizlerden mahkeme kararları gizlenmiştir. Kocaeli Valiliği, çıkan mahkeme kararını gizleyerek ve bizden kira alarak suç işlemiştir. Dolayısıyla Kocaeli Valiliğinden şikayetçiyiz. İddiaların aksine kendilerinden tapu değil, barınmahakkını istiyoruz." Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.


Geri Dön