07 / 05 / 2024

Depremzedeler, ikinci geceyi çadırkentte geçirdi!

Depremzedeler, ikinci geceyi çadırkentte geçirdi!

Kütahya Simav'daki 5.9'luk sarsıntının yaralarını sarmaya çalışan depremzedeler, ikinci geceyi çadırkentte geçirdi. Özellikle binaların ilk katlarının ağır hasar gördüğü deprem esnafı sıkıntıya soktu. İşyerlerini yeniden faaliyete geçirmek için çalışan es



çadırkentte sabahladılar
Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin şokunu üzerinden atan ilçe halkı yaralarını sarmaya çalışılıyor. Özellikle binaların ilk katlarının ağır hasar gördüğü deprem esnafı sıkıntıya soktu. İşyerlerini yeniden faaliyete geçirmek için çalışan esnaf borçlarının ertelenmesini istiyor. Depremzedeler ikinci geceyi Kızılay'ın Simav'da kurduğu çadırkentte geçirdi.

20 PSİKOLOG GİDECEK
Kızılay'ın gönderdiği yaklaşık 2 bin çadır ilçe girişindeki panayır alanında kuruldu. çadırlara yerleşen depremzedeler, Kızılay'ın misafirperverliğinden memnun kaldı. Gece boyunca çadırkentin güvenliğini sağlayan Kızılay, isteyen vatandaşlara da sabaha kadar sıcak çorba ve çay ikram etti. Kızılay Genel Müdürü, bugünden itibaren 10 bin kişiye üç öğün yemek verileceğini açıkladı. Geceyi çadırkentte geçiren vatandaşlara dün sabah, çorba ve kahvaltılık dağıtıldı. Sağlık Bakanlığı'nın depremden etkilenenler için ilçeye 20 psikolog göndereceği öğrenildi. Depremin ardından ilçede hummalı çalışma başladı. Esnaf işyerlerindeki hasarı tamir etmeye çalışıyor. Henüz bir yıl önce açtığı kafeteryası depremde hasar gören Ali Rıza Özkul, masraflarının çok büyük olduğunu belirterek, ödemelerinin an az bir yıl ertelenmesini istedi. Fotoğrafçılık yapan Fahri Esen de sadece kırılan camların 4 bin TL tuttuğunu belirterek, devletten destek beklediklerini söyledi.

CAMCIYA VERESİYE...
İlçede camcılık yapan İsmail Orha, gelen siparişleri karşılayacak malı olmayınca çevre ilçe ve illerdeki esnaf arkadaşlarından yardım istedi. Orha, zaten büyük zarar gören esnaftan tahsilat yapamadığını söyledi. Veresiye cam taktığını belirten Orha, '10, belki de 20 yılda yaptığımız işi bir kerede yapıyoruz. Ama keşke bu deprem olmasaydı ben de normal işimi yapsaydım' diye konuştu. Geçtiğimiz yıl ilçede meydana gelen depremde hasar gören postane binasında 6 ay boyunca güçlendirme çalışmaları yapıldı. 2 ay önce teslim edilen bina perşembe günü yaşanan depremde yine hasar gördü.

şžİMşžEK'TEN İYİ HABER
Maliye Bakanı Mehmet şžimşek, ilçede yaşayan mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla 'mücbir sebep'' ilan edildiğini bildirdi. şžimşek 19 Mayıs 2011'den önce tahakkuk etmiş olup, vadesi bu tarihten sonraya rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını bildirdi.

Sabah/MUHARREM DOĞANTEZDENİZ, DERİN TUNA, çAMİHSAN TUNçOĞLU


Geri Dön